Article_Top_970x250

Konaković: Pečat je na sigurnom, neću ga predati novoj većini

smijenjen s pozicije predsjedavajućeg Skupštine KS

Konaković: Pečat je na sigurnom, neću ga predati novoj većini

pro 30, 2019
dnevnik.ba
dnevnik.ba

FOTO: Arhiva

Obraćajući se na novogodišnjoj pres-konferenciji, predsjednik Naroda i pravde (NiP) Elmedin Konaković, koji je nedavno smijenjen s pozicije predsjedavajućeg Skupštine Kantona Sarajevo, poručio je da neće predati pečat novoj većini, koju čine SDA, DF i SBB.

On je optužio novu većinu za nelegalnu smjenu, odnosno da su nelegalno održali sjednicu u subotu, kazavši kako su "šejtanskom žurbom" ušli u jedan prostor "koji je mnogo opasniji od ovoga koji se zove promjena Vlade".

Istaknuo je da je Sarajevo primjer kako u BiH postoje dvije strane te da su NiP, SDP, NS i NBL jedna strana.

- Pečat je zarobljen, u Skupštini je na sigurnom, neće ga dobiti ovi ljudi koji se ovako ponašaju. Pečat je zaštićen, a vrlo brzo ćemo imenovati ljude na njihove funkcije. Mirza Čelik, ta točka naći će se na dnevnom redu ili na sjednici 16. ili prve naredne sjednice, onako kako procedure nalažu. On će mene zamijeniti jer je to legalno. Ja sam izgubio povjerenje Kluba Bošnjaka, glasat ću za Mirzu Čelika kada bude njegovo imenovanje u Skupštini, ali nećemo dozvoliti da to bude ovako kako to oni pokušavaju uraditi - rekao je Konaković.

On je naveo i da, ukoliko "se procedure nastave kršiti", ulazi u polje zaštite vitalnog nacionalnog interesa, piše Avaz.ba.

Dnevnik.ba