StoryEditor
šef nip-a

Konaković p(r)ozvao Komšića: Volio bih DF u koaliciji, odreći ćemo se pozicija da bismo ih ustupili njima

Piše desk  /  11.11.2022., 13:52h

Na press konferenciji "trojke" pri potpisivanju koalicijskog ugovora sa Socijaldemokratima BiH iz Tuzle, medijima se obratio predsjednik NiP-a Elmedin Konaković koji se osvrnuo i na Demokratsku frontu Željka Komšića, rekavši da su im vrata za moguću koaliciju otvorena.

“Nikad nisam rekao da ne želim Demokratsku frontu u bilo kakvoj koaliciji, ali ih jesam izazivao da bi dokazao da oni to neće“, kaže Konaković referirajući se na njihovo koaliranje s SDA.

“Danas, evo, potvrđujem, volio bih da budu tu, da bude što šira bosanskohercegovačka koalicija. Ako to znači odricanje pozicija NiP-a, mi im, evo, dajemo te pozicije, da taj blok bude stabilan, da ljudi osjete pomak kao u Sarajevu. Vrata su otvorena i za druge stranke i za pojedince koji su se tamo pokajali, ali samo nema ucjena. Takav je razgovor bio i s HDZ-om, nema ucjena, otvoreni smo, tako će biti i s Dodikom”, kazao je Konaković.

Konaković je kazao danas da je koalicija jaka i snažna i da u federalnom i državnom Domu naroda bez njihovih ruku ne može proći niti jedan prijedlog bilo kojeg kluba.

Dnevnik.ba

23. travanj 2024 23:55