StoryEditor
šef nip-a

Konaković: Komšić radi prljavi posao za SDA, imam dokaze s terena

Piše desk  /  03.11.2022., 07:29h

Rekao je kako ‘‘nije bilo konkretnih i službenih poziva iz HDZ-a za formiranje vlasti‘‘.

"Imam dokaze s terena u kojima predsjednik Demokratske fronte Željko Komšić radi prljavi posao za SDA. Okuplja predsjednike drugih političkih stranaka, vodi ih tom nekom famoznom tajkunu iz Živinica koji je zadužen za formiranje vlada na svim razinama, posebno u TŽ. Ljudi javljaju, čak postoje i slike, dakle DF je i dalje čvrsto priklonjen SDA i nada se da će SDA kreirati i biti dio vlasti i na taj način ponovo njih uvesti na mala vrata kako danas oni funkcioniraju", kazao je Elmedin Konaković.

"Ja to ponavljam više puta, nikada ne bih rekao da neću i da ne bih koalirao s DF-om, rekao sam da su im vrata otvorena, ali sam uvjeren da oni to neće, jer imaju neki dug prema SDA i moraju ispunjavati njihove želje'', nastavio je Elmedin Konaković, čelnik NiP-a, za BHRT.

Rekao je kako ''nije bilo konkretnih i službenih poziva iz HDZ-a za formiranje vlasti''.

Rekao je kako očekuje da će se do kraja tjedna ''izdefinirati datumi u kojima će početi ti formalni razgovori i pregovori''. Između ostalog rekao je da su ovo najgori izbori do sada, te da je njegova stranka sa SDP-om utvrdila koncept i da prenose  ''funkcioniranje Trojke iz Sarajeva u ostale kantone'', prenosi Bljesak.

Dnevnik.ba

27. travanj 2024 03:01