StoryEditor
ministar vp bih

Konaković o Komšiću: "Što BiH ima od njegove tuče s hrvatskom stranom? Što imamo od toga što je Plenkovića nazvao Putinom, gdje su pomaci njegove politike?"

Piše desk  /  26.01.2024., 12:08h

Ministar vanjskih poslova BiH i predsjednik Naroda i pravde Elmedin Konaković izjavio je danas novinarima u Sarajevu da nije iznenađen najavama iz DF-a i SDA da neće prisustvovati sastanku o izmjenama Izbornog zakona koji je zakazan za ponedjeljak.

Naveo je da su njima očigledno na prvom mjestu njihove stranke i da sve posmatraju kroz prizmu potencijalnih izbora i sitnih stranačkih interesa, te da ih državotvornost ne zanima.

Konaković je naveo da predstavnici "Trojke" pokazuju dobru volju za rješavanje osnovnog pitanja izbornog zakonodavstva, odnosno uklanjanja etničkog prefiksa i načina organizovanja samih izbora.

Upitan o navodnom prijedlogu predsjednika HDZ-a BiH Dragana Čovića o izboru dva člana Predsjedništva iz FBiH po kojem bi postojao predstavnik Bošnjaka i ostalih te predstavnik Hrvata i ostalih, Konaković je rekao da još nije vidio taj dokument.

Konaković je ponovno prozvao Željka Komšića i njegovoj šteti koju nanosi BiH.

"Što BiH ima od njegove tuče s hrvatskom stranom. Što imamo od toga što je Plenkovića nazvao Putinom, gdje su pomaci njegove politike", kazao je Konaković.

Podsjećamo, sinoć je Konaković kazao da je saznao da je Komšić tražio da Europska unija ne otvori pregovore sa Bosnom i Hercegovinom, na što je druga strana odgovorila da se radi o laži i da je previše svjedoka sa sastanka.

Dnevnik.ba

01. svibanj 2024 08:40