StoryEditor
šef nip-a

Konaković: Izetbegovića nitko neće, laže na svakom koraku

Piše desk  /  01.12.2022., 12:55h

- Bakir Izetbegović ne shvaća osnovnu poruku – s njim nitko neće u koaliciju, čak i da ima potrebne ruke, kazao je za Avaz Elmedin Konaković, predsjednik Naroda i pravde, komentirajući posljednje izjave Izetbegovića da SDA ima većinu u Klubu Bošnjaka Doma naroda Parlamenta FBiH.

- On šalje poruku našoj javnosti: blokirat ću proces dok me ne primite u koaliciju. To je osnovna poruka, ali mora shvatiti da s njim nitko ne želi. Zbog svega što je do sada radio, zbog svega lošeg što je radio, zbog laži koje je sipao na svakom koraku - dodao je Konaković.

Poziva SDA i DF da se prebroje u svim klubovima u Domu naroda i vide koliko su daleko od većine. Također, podsjeća da SDA nema većinu u Zastupničkom domu, niti u Domu naroda, nitko je ne želi za partnera, a oni pokušajima kupovine zastupnika nastoje doći do većine u Klubu Bošnjaka i blokirati kompletan proces.

- Ovu ekipu iz Tuzle poslali su u Krajinu, Zenicu, naši zastupnici javljaju da ih svaki dan kontaktiraju ti njihovi tajkuni pokušavajući spriječiti nekoga u ovom potpuno čistom političkom procesu. To je osnovna stvar, on hoće blokirati proces brze uspostave vlasti, u kojoj ga, sigurno, nema na način da nekoga prepadne ili kupi. Ovo je pravo lice SDA i politike Bakira Izetbegovića. Poručujem mu da ne troši vrijeme, novac, da ne maltretira ljude jer neće uspjeti u tome - poručio je Konaković.

Kada je riječ o Klubu Bošnjaka Doma naroda PFBiH, on kaže da stranke tzv. osmorke trenutno imaju deset zastupnika, bez Posavine i Livna, koji idu u šešir.

- I bez središnje Bosne, u kojoj DF mora ići sa SDA da je spasi ili da bude neutralan. I danas je SDA dalja u Klubu Bošnjaka jer su ove očajničke poruke Bakira Izetbegovića, kako bi smirio sve direktore koji neće ostati na svojim pozicijama, potez očajnika - kazao je Konaković.

Konaković kaže da je iz razgovora s europskim povjerenikom za proširenje Oliverom Várhelyijem zaključio koliko smo blizu kandidatskog statusa.

- Jedan od osnovnih uvjeta za donošenje takve odluke jest brza uspostava vlasti koju smo u FBiH završili, a na razini države vrlo brzo završavamo. Izetbegovićevo blokiranje i tjeranje ljudi da ga prime u koaliciju nanosi drastičnu štetu BiH ako nas uspori i blokira u procesu brze uspostave vlasti. Ponavljam, njega tamo neće biti - zaključio je Konaković. 

Dnevnik.ba

19. lipanj 2024 03:37