StoryEditor
malverzacije u tuzlanskoj županiji

Konaković: Imamo neoborive dokaze o izbornim krađama, prijavit ćemo ih Tužiteljstvu. Šaljem poruku svim članovima biračkih odbora...

Piše desk  /  10.11.2022., 12:06h

Točno se prepoznaju, Hodžini, Smajini, Šiljini, Azmirovi, Mešini… To su oni “kvalitetni” kadrovi s velikim brojem glasova. Oni koji danas otimaju Vladu TŽ u svoje ruke.

Predsjednik Naroda i pravde Elmedin Konaković oglasio se na Facebooku povodom izbornih krađa koje su se dogodile u Tuzlanskoj županiji.

Kako je naveo u objavi, uputit će dodatne prijavu za izbornu krađu u Tuzlanskoj županiji, s jasnim i neoborivim dokazima. 

- Senad Alić - Šiljo imao je u Sapni 2.076 od 2.114 glasova koje je osvojila PDA, 98,2 posto. Na većini biračkih mjesta imao je 100 posto glasova! Na istim biračkim mjestima 100 posto glasova imali su i neki kandidati s lista ostalih stranaka što govori o dogovoru članova biračkih odbora da kradu zajedno i prekroje izbornu volju građana.

U Banovićima su krali suptilnije, nisu dopisivali 100 %, dopisivali su 80-90% glasova pojedincima, uglavnom su se imena kandidata kojim se dopisuje ponavljala. 

Najgore je, pogađate, u Živinicama! Deseci biračkih mjesta na kojim su formirane grupe za zajedničku krađu.

Točno se prepoznaju, Hodžini, Smajini, Šiljini, Azmirovi, Mešini… To su oni “kvalitetni” kadrovi s velikim brojem glasova. Oni koji danas otimaju Vladu TŽ u svoje ruke.

Na nekoliko mjesta u TŽ pojavljuju se i imena članova NiP-a, tražit ću da se oni ispitaju i pregledaju prvi. Ako se utvrde malverzacije, isključit ćemo ih iz stranke i tražiti maksimalne kazne.

Šaljem poruku svim članovima biračkih odbora da su predviđene kazne zatvora do pet godina za one koji su organizirali i sudjelovali u izbornim prijevarama.

Prijavit ćemo Tužiteljstvu i članove općinskih izbornih komisija koje su kreirale ovakav koruptivan ambijent. Ispod je samo nekoliko slika s biračkih mjesta iz Sapne i Živinica. Tko ima vremena nek’ posjeti stranicu izbori.ba, pogleda rezultate u za Skupštinu TŽ po biračkim mjestima i vidi na stotine dokaza o brutalnoj izbornoj krađi.

Ovu borbu vodimo do kraja. Budućnost ove zemlje i naše djece u njoj nikad nećemo prepustiti u ruke lopova, političkih mešetara i tajkuna! Obratit ćemo se i svim relevantnim međunarodnim institucijama. Hitno djelovanje očekujemo od visokog predstavnika, napisao je Konaković na Facebooku.

Dnevnik.ba

16. travanj 2024 13:22