StoryEditor

Komšićeva stranka patetičnim priopćenjem podržala prosvjednike

Piše D  /  28.02.2018., 11:02h

Priopćenje DF-a prenosimo u cijelosti:

Demokratska fronta podržava sva tri opravdana zahtjeva demobiliranih boraca,koji su danas, nakon osam mjeseci čekanja da ih vlast aktuana ozbiljno sasluša i riješi ove zahtjeve, morali na nepopularan ali jedino mogući način da budu ozbiljno shvaćeni - izaći na ulice gradova i blokirati promet.

Uvažavajući sve probleme građana kojima su ove blokade donijele probleme,moramo shvatiti do koje točke poniženja su dovedeni ovi demobilirani borci - da ostaju na ulicama i u najhladnijoj noći ove zime,u kojoj se očekuju temperature i do -20 stupnjeva.
 
Podsjećamo da su naši zastupnici u Zastupničkom domu Parlamenta Federacije BiH još prije nekoliko mjeseci tražili da se ovi zahtjevi nađu na dnevnom redu ovoga Doma,ali da to nije naišlo na razumjevanje aktualne vlasti, bez obzira što mjesecima svi zaposlenici u Vladi Federacije BiH svako jutro prolaze pored Kampa heroja u svoje tople kabinete.
 
Glavni grad ove države i danas je ličio na Apsurdistan: Na jednom kraju grada ponovo su nam "otvorena vrata Europe" (kada ćemo ući - to nitko ne zna) pa je ovaj dan proglašen "povijesnim", aplauzi, poljupci... a na drugom dijelu, na tisuće boraca koji  traže samo ono što im pripada i što bi im trebalo pripasti i po svim tim "europskim pravilima". U trećem dijelu grada i danas su tisuće ljudi bili bez vode...
 
Demobilirani borci i njihova tragična sudbina prava su slika ove zemlje i odnosa prema ljudima koji su je branili i obranili.
 
Tražimo da se pod hitno, kao prvi korak, njihovi zahtjevi nađu na izvanrednoj sjednici Parlamenta Federacije BiH i da se ovim ljudima vrati kako dostojanstvo,tako i povjerenje u institucije države, priopćio je DF.

Dnevnik.ba

19. travanj 2024 02:39