StoryEditor

Komšićeva "desna ruka" napušta stranku

Piše D  /  30.04.2020., 04:04h

Zlatko Miletić uputio je priopćenje u kojem ističe da je 18. veljače 2020. na sjednici Predsjedništva Demokratske fronte dao ostavku na mjesto glavnog tajnika iz privatnih, zdravstvenih i principijelnih razloga, a koja nije prihvaćena od Predsjedništva DF-a, prenosi Fena.

Miletić je za Dnevni avaz potvrdio da će odstupiti ne samo s ove dužnosti nego i napustiti DF.

U svom priopćenju podcrtao je da je kroz analizu rada u posljednjih 45 dana od izbijanja pandemije očigledno da izvršna vlast kroz famozne krizne stožere svojom nekompetentnošću ne pronalazi adekvatan odgovor na ključna društvena pitanja prouzrokovana pandemijom.

- Ona ostaje zarobljena u partitokratskoj i nacionalnoj konfrontaciji kao obrascima vladanja protkanim klijentelizmom, korupcijom, pa i kriminalom nerijetko kroz izvaninstitucionalno djelovanje. U nedostatku mogućnosti organizacionog djelovanja da utječem na navedene procese kao glavni tajnik Demokratske fronte, obavještavam vas da od 1. svibnja 2020. neću više obavljati tu dužnost - naveo je Miletić u priopćenju za javnost.

Dodao je da, sagledavajući činjenicu da se pojedini dužnosnici poltronski ponašaju prema nositeljima izvršne vlasti te na taj način indirektno sudjeluju u nastavku agonije u kojoj se nalazi bh. društvo, osjeća potrebu da samostalno i nezavisno djeluje kroz institucije Bosne i Hercegovine, a u interesu svih njenih građana.

Miletić je istaknuo da osjeća potrebu da iskaže poštovanje prema divnim ljudima u Demokratskoj fronti, običnim članovima - građanima i da iskaže zahvalnosti što je imao priliku da ih upozna te im želi zahvaliti na suradnji.

- Potrudit ću se da svakome od vas i svakom građaninu Bosne i Hercegovine stavim na raspolaganje svoje skromno znanje i iskustvo da u narednim godinama ovo zlo prevaziđemo zajedno na način da ovu situaciju iskoristimo da u potpunosti resetujemo bosanskohercegovačko društvo radi rehabilitacije stvarnih društvenih ljudskih kvaliteta i vrijednosti - poručio je Miletić.

Dnevnik.ba

18. travanj 2024 20:56