StoryEditor
DIPLOMATSKI SKANDAL

Komšićev savjetnik izaziva nove skandale: Hebibović Grlić-Radmana nazvao neprijateljem BiH

Piše DESK  /  30.03.2022., 11:20h
Savjetnik člana Predsjedništva Željka Komšića Nihad Hebibović nazvao je Grlić Radmana na Twitteru neprijateljem Bosne i Hercegovine.

Ovo je samo jedan u nizu diplomatskih skandala koje priređuje drugi bošnjački član Predsjedništva BiH Željko Komšić, piše Bild.ba.

“Dove naših nena su nam poslale grlic radmana za neprijatelja”, piše Hebibović na Twitteru.

Inače, dova je muslimanska molitva, a postoje dvije vrste dova, ona koja od boga traži nešto i ona kojom se bogu odaje priznanje i poštovanje.

Ovo je samo jedan u nizu skandala Komšićevih ljudi. Ranije je, otkako je po treći put nametnut u Predsjedništvo, Komšić izabrao pravu malu vojsku hohštaplera kojima se okružio.

Krenimo redom: Njegov savjetnik Čedomir Jovanović više puta je privođen u Beogradu te je na jednoj bh. televiziji otkrio planove bošnjačkih i probošnjačkih stranaka na lokalnim izborima u Mostaru izrazivši razočaranost jer plan u Mostaru nije uspio.

Također, u aktualnom mandatu je otkriveno i da je Komšić angažirao zagrebačkog profesora poznatog po antisemitskim stavovima, Dragu Pilsela, a činjenica da je iz Komšićeve kvote u veleposlanstvo upala Martina Mlinarević, srednjoškolka, ponajbolje ocrtava jal i nestručnost drugog bošnjačkog člana Predsjedništva BiH i montidejtonovaca kojima se okružio.

Inače, najglasniji bošnjački aktivisti, lobisti i intelektualci poput Reufa Bajrovića, Ermina Zeca i Emira Suljagića propagiraju upravo Komšića kao glavni prioritet za Opće izbore ove godine koji, čini se, neće biti niti održani s obzirom na to da nisu postignute potrebne izmjene Izbornoga zakona.

Bajrović je ovih dana na Twitteru posvetio niz tweetova o tomu kako je važno zadržati Komšića u Predsjedništvu s obzirom na to da je Predsjedništvo kao kolektivni šef države izravno nadređeno Oružanim snagama BiH od kojih, po Bajrovićevom mišljenju, ovisi sigurnost i opstojnost države.

Nejasno je hoće li Bošnjaci Komšića ponovo nametnuti i hoće li izbora uopće biti, ali jedno je sigurno: Uz ovako Komšićevo kadroviranje, Bosni i Hercegovini neprijatelji koje ini bajrovići i hebibovići vide nisu niti potrebni.

Dnevnik.ba

05. svibanj 2024 05:22