StoryEditor
NELEGITIMNI ČLAN PREDSJEDNIŠTVA

Komšić ‘zavapio‘: Trojka želi sve dati Čoviću, zašto im dajete sve, zašto pristajete na sve?

Piše Desk  /  02.02.2024., 08:56h

"Konaković misli da na mjestu Predsjedništva BiH, na kojem sam ja sad, ne mogu biti ne ja, nego ni vaše dijete nego to mora biti Dragan Čović ili netko koga Čović ovlasti. Ja se ne mogu pomiriti s tim, za mene je to pogrešno”, rekao je Komšić.

Željko Komšić, predsjednik Demokratske fronte i nelegalni i nelegitimni hrvatski član Predsjedništva BiH koji je nametnut bošnjačkim glasovima u državni vrh, rekao je kako "postoji politički problem s Trojkom, prije svega s Konakovićem". 

"Konaković misli da u Predsjedništvu umjesto mene treba biti Čović"

"Konaković misli da na mjestu  Predsjedništva BiH, na kojem sam ja sad, ne mogu biti ne ja, nego ni vaše dijete nego to mora biti Dragan Čović ili netko koga Čović ovlasti. Ja se ne mogu pomiriti s tim, za mene je to pogrešno”, rekao je Komšić.

U razgovoru za Radio Kalman rekao je i kako je "tražio od SDA,  kada se budu vodili razgovori o izmjenama Izbornog zakona i Ustava, nijedna stranka neće povući unilateralan potez, odnosno bez suglasnosti druge stranke pristati na takve izmjene Izbornog zakona i Ustava". 

"Sve isporučuju Draganu Čoviću" 

"Da je Trojka to isto htjela sada, ja ne bih imao problema da budem s njima, ali bi sigurno u funkcioniranju došlo do velikih problema, jer mi ne bismo pristali na ovo što rade, da se sve isporuči Draganu Čoviću", rekao je Komšić. 

“Nemam ja problema s Trojkom. SDA je u prošlom mandate uradila isto ovo s četvrtim delegatom iz SNSD-a, ali u tome trenutku mi nismo imali zastupnike u RS, gdje se birao taj delegate iz NSRS. Dakle, moj problem s Trojkom je onaj o kojem sam govorio maloprije - zašto im dajete sve, zašto pristajte na sve", kazao je Komšić. 

Demokratska fronta je ranije, dodao je Komšić, bila sa SDA jer su imali dogovor na koji je SDA pristala i držala ga se. 

"Ne mogu se pomiriti s tim da samo autentični Hrvat može sjediti u Predsjedništvu" 

"Jesu li  nekad mislili da ga promijene ili nisu, nije ni važno sad, ali su se držali dogovora do kraja. Mi smo imali s njima dogovor jer je u tome trenutku krenuo napad na izmjene Izbornog zakona i Ustava, predvođen strancima naravno, podržan od Zagreba, HDZ-a, pa i nekih stranaka u Sarajevu, da se ova zemlja i na nivou Predsjedništva i na nivou Doma naroda podijeli. Da samo onaj tko je, kako to kaže Dragan Čović - autentični Hrvat, može sjediti i u Predsjedništvu i u Domu naroda. Ja se s tim ne mogu pomiriti”, pojasnio je Komšić.

24. travanj 2024 08:59