StoryEditor
predizborni govor

Komšić u Bužimu: Pred nama je druga bitka

Piše desk  /  18.08.2022., 23:34h

Član Predsjedništva Željko Komšić prisustvovao je obilježavanju 30. godišnjice 505. viteške brdske brigade ARBiH u Bužimu.

Komšić je u svom govoru rekao kako je "pred nama je druga bitka".

"Ona već lagano teče, nastavit će se u narednim godinama. Pazite, pametni, čestiti i pošteni ljudi su vrlo često skloni da prave kompromise na svoj račun, na svoju štetu. Mi smo tako nešto uradili pristajući na Dejtonski mirovni sporazum. Znali smo da je nepravedan, ali u ime mira, u ime života, spašavanja zemlje, sprječavanja daljeg razaranja, pristali smo na nešto što se zove Dejtonski mirovni sporazum, što je nepravedan mir. Ovi, koji ne vole ovu zemlju, politike koje misle da ova zemlja treba nestati, mislili su da je prošlo dovoljno vremena i da su nas već uspavali, da smo zaboravili, da su došle nove generacije, koje možda na stvari ne gledaju kao mi, koji smo imali tu nesreću da nas zatekne rat", rekao je Komšić. 

NAPOMENA Ovaj članak je editiran 15. i 16. 9.2022. godine u skladu s naputcima fact-checking portala Raskirnkavanje.

Tako je članak provotno bio naslovljen "Komšić u Bužimu rekao da voli pričati o ratu, poginule vojnike tzv. Armije nazvao šehidima", što je Raskrinkavanje ocijenilo kao lažnu vijest. Također, u prvotnoj vijesti bilo je navedeno kako je bilo riječ o "predizbornoom govoru", što se s obzirom na datum održavanja gvoora pokazalo da je dezinformacija.

 

Dnevnik.ba

20. travanj 2024 18:53