Article_Top_970x250

Komšić treći put mora u samoizolaciju, bio u kontaktu s Novalićem

drugi bošnjački član predsjedništva

Komšić treći put mora u samoizolaciju, bio u kontaktu s Novalićem

srp 14, 2020
dnevnik.ba
dnevnik.ba

FOTO: Arhiva/Ilustracija

Nakon što je u medijima objavljena informacija da je i premijer Federacije BiH pozitivan na koronavirus, jasno je da će uslijediti poduža lista onih sa kojima je Fadil Novalić prethodnih dana imao kontakte, a među njima je zasigurno i lider Demokratske fronte i drugi bošnjački član Predsjedništva BiH Željko Komšić.

Naime, Komšić i Novalić prije nekoliko dana, točnije u subotu, 11. srpnja, nakon komemoracije u Srebrenici, našli su se na zajedničkom ručku u restoranu/ribnjaku Rumeni kod Kladnja, što je zabilježio (vrlo diskretno) i portal Depo.

Hoće li ovo druženje imati posljedice po njega, znat će se narednih dana, uz pretpostavku da će Komšić ponovo raditi test na koronu, kao i da će opet morati u 14-dnevnu samoizolaciju.

Bit će to za Komšića treći put odlazak u samozolaciju…

Prvi put je to bilo u mjesecu ožujku, nakon što se vratio iz višednevnoga posjeta Kanadi, gdje se sastao s predstavnicima bh. dijaspore i nekoliko kanadskih službenika, kao i sa premijerom Kanade i njegovom suprugom, koje je bila pozitivna na koronavirus.

Potom se situacija ponovila krajem lipnja, nakon što je Komšić bio u posjetu Živinicama i tom prilikom se, između ostalih, susreo i sa predsjedateljem Gradskog vijeća Živinica Nailom Jusićem, za koga je potom utvrđeno da je zaražen virusom.

Oba puta Komšić je prošao bez zaraze.

Dnevnik.ba