StoryEditor

Komšić: Srbija i da hoće ne može ništa nametnuti visokom predstavniku

Piše D  /  04.06.2021., 09:06h

Susret s predsjednikom Vlade Crne Gore Zdravkom Krivokapićem planiran je za danas u Vili Gorica, a potom bi se Džaferović i Komšić trebali susresti s predsjednikom Skupštine Crne Gore Aleksom Bečićem. Službeni  sastanak s predsjednikom Crne Gore Milom Đukanovićem također je planiran za danas u 10 sati, piše N1.

“I ova posjeta, koja nije službena ali jeste radna, govori o našoj želji da pokažemo koliko nam je Crna Gora važna. Crna Gora je prijateljska država. Ona je članica NATO-a. Mislim da imamo obavezu održati tradiciju dobrih odn Susret s predsjednikom Vlade Crne Gore Zdravkom Krivokapićem planiran je za danas u Vili Gorica, a potom bi se Džaferović i Komšić trebali susresti s predsjednikom Skupštine Crne Gore Aleksom Bečićem. Službeni  sastanak s predsjednikom Crne Gore Milom Đukanovićem također je planiran za danas u 10 sati.

osa s Crnom Gorom. Mislim da smo jedine zemlje u regiji koje imaju potpisan i zaključen sporazum o granici. Mi se ne želimo petljati u unutrašnje odnose u Crnoj Gori. Kao što se drugi petljaju u odnose u BiH”, kazao je jučer Komšić za N1.

Na upit kako je doživio posljednje poruke Aleksandra Vučića o Daytonskom sporazumu, Komšić kaže da je “i sam Vučić je u nezavidnoj situaciji”.

“S jedne strane ima Dodika koji ga često gura u konfrontaciju s međunarodnom zajednicom. Odnosno sa zemljama s kojim se Srbija trudi da ima najbolje odnose. Zbog te slike da su ‘poglavice srpskih naroda’ sami sebe dovode u nezgodnu situaciju. Mogu reći da smo svjesni kakvi su odnosi s Beogradom. Želimo ih popraviti. Ali ne želimo da Srbija intervenira u BiH ni na koji način. Imamo tri susjeda od kojih se dva pokušavaju stalno miješati u unutarnje odnose u BiH”, kazao je Komšić u razgovoru s reporterskom N1 Adisom Imamović.

Bošnjački član Predsjedništva BiH tvrdi da nema problema s posjetama Zagrebu i Beogradu.

“Moj posao je takav. Izabran sam da radim i s ljudima koji mi se ne sviđaju”, dodao je.

Što treba značiti Vučićeva izjava da se Beogradu trebaju slati izvještaji visokog predstavnika koji su javni? Koje svako može vidjeti?

“To treba značiti – da se umiri Dodik. Da se kaže kako Srbija nešto traži od visokog predstavnika. Srbija i da hoće ne može ništa nametnuti visokom predstavniku. Niko na ovim prostorima nije tolika sila”.

Dnevnik.ba

27. travanj 2024 02:17