Article_Top_970x250

Komšić: Šefik Džaferović je čestit čovjek

Predsjedatelj Predsjedništva BiH

Komšić: Šefik Džaferović je čestit čovjek

sij 14, 2020
dnevnik.ba
dnevnik.ba

Predsjedatelj Predsjedništva Bosne i Hercegovine Željko Komšić najoštrije osuđuje propagande navode srbijanskih medija na račun člana Predsjedništva Bosne i Hercegovine Šefika Džaferovića.

- Šefik Džaferović je čestit čovjek, a napadi srbijanskih medija su obične i beskrupulozne laži. Također, ti napadi nisu samo napadi na Džaferovića nego se radi o kontinuiranim pokušajima diskreditacije institucije Predsjedništva Bosne i Hercegovine i diskreditacije države Bosne i Hercegovine. Svi koji uvažavaju i poštuju državu, a djeluju u politici, u obavezi su da ih osude i nazovu pravim imenom. Ukoliko se to ne desi, sutra će meta biti neko drugi - rekao je Komšić za Fenu.

Kako je u svom današnjem priopćenju naveo Džaferović, ovaj put je riječ o nebuloznom pokušaju da ga se dovede u vezu sa nedavno ubijenim iranskim generalom Qasemom Soleimanijem.

- Pri tome se reciklira stara, davno raskrinkana laž velikosrpskih propagandista o navodno počinjenim ratnim zločinima. Sam sadržaj objavljenih tekstova, u potpunosti satkanih od neistina, ne bi zaslužio ni jedno slovo reakcije, da nije riječ o poruci koja mi se preko režimskih srbijanskih medija šalje kao članu Predsjedništva BiH - navodi se u Džaferovićevom priopćenju.

Dnevnik.ba