Article_Top_970x250

Komšić se požalio Macronu: Rekao sam mu da nas je uznemirio i da to nije točno...

drugi pariški forum

Komšić se požalio Macronu: Rekao sam mu da nas je uznemirio i da to nije točno...

stu 12, 2019
dnevnik.ba
dnevnik.ba

Foto: Agencije

Drugi Bošnjački član Predsjedništva Bosne i Hercegovine i njegov trenutni predsjedatelj Željko Komšić, na poziv predsjednika Pariškog foruma mira Pascala Lamya, doputovao je sinoć u  Pariz, gdje nazoči Drugom pariškom forumu.

Komšića je sinoć dočekao i predsjednik Republike Francuske Emmanuel Macron. 

Komšić je sinoć u Elizejskoj palači, uoči početka foruma, prisustvovao svečanoj večeri za šefove država i vlada i šefove međunarodnih organizacija, a čiji je domaćin bio predsjednik Republike Francuske. Komšić sudjeluje u radu Drugog pariškog foruma, na kojem će se obratiti domaćin, predsjednik Republike Francuske Emmanuel Macron i generalni tajnik Ujedinjejnih naroda Antonio Guterres.

Komšić je za Dnevni avaz rekao da je razgovarao s Macronom o njegovim izjavama da je BiH tempirana bomba.

- Da, jesam. Rekao sam mu da je ta njegova rečenica u intervjuu ''Economistu'' izazvala dosta uznemirenja u BiH, da to nije točno i da smo njihovom veleposlaniku u Sarajevu dali precizne podatke o broju bh. državljana na ratištu, te da o tome moramo posebno porazgovarati. Predsjednik Macron je prihvatio sugestiju da o tome trebamo posebno porazgovarati. Danas u Parizu ili kasnije. Zato smo se i duže zadržali na dočeku, na crvenom tepihu - kazao je Komšić. 

Dnevnik.ba