StoryEditor

Komšić razgovarao s budućim visokim predstavnikom, uspoređivao mu neusporedivo

Piše D  /  04.03.2021., 12:03h

Jedan od bošnjačkih članova Predsjedništva Bosne i Hercegovine Željko Komšić razgovarao je s njemačkim političarem Christianom Schmidtom. Tijekom dužeg telefonskog razgovara Komšić je istaknuo da je za uspješno funkcioniranje Ureda visokog predstavnika u Bosni i Hercegovini od presudne važnosti nužnost podrške Washingtona, Londona i Bruxellesa.

Kazao je da bi ispunjavanje prioriteta iz Mišljenja Europske komisije o kandidacijskom statusu za članstvo Bosne i Hercegovine u Europskoj uniji trebala biti agenda OHR-a u Bosni i Hercegovini.

Komšić, uzurpator dužnosti hrvatskog člana Predsjedništva, povukao je paralelu između zemalja s potpuno drugačijim ustavnim okvirom i društveno-povijesnim kontekstom. Uspoređivati ovu i ovakvu BiH, nastalu dogovorom predstavnika triju konstitutivnih naroda s konstitutivnošću kao natkrovljujućim načelom Ustava, s Hrvatskom i Njemačkom, može samo netko sklon manipulaciji.

Izrazio je stav o "potpunoj prihvatljivosti onakvih građanskih izbornih principa za Bosnu i Hercegovinu kakvi vrijede u njemačkom i hrvatskom izbornom zakonodavstvu", priopćeno je iz Komšićevog ureda.

Dnevnik.ba

 

19. travanj 2024 15:52