StoryEditor
stožer df-a

Komšić proglasio pobjedu i provocirao: "Dobrodošli u građansku državu"

Piše desk  /  02.10.2022., 22:43h

Željko Komšić u stožeru DF-a proglasio je izbornu pobjedu. Između ostalog, provokativno i bezobrazno je, u državi koja po Ustavu nije građanska, izjavio da je ona - građanska.

Željko Komšić, lider Demokratska fronte, večeras je zahvaljujući bošnjačkim glasovima po četvrti put uzurpirao poziciju hrvatskog člana Predsjedništva BiH.

Voditeljica DF-a ovog programa pitala je u jednom trenutku, „hoće li još jedan put poselamiti prisutne u dvorani“ što je, u najmanju ruku, bizarno pošto se navodno radi o ljevičarskoj i sekularnoj stranci.

Komšić je rekao kako je u kampanji vlada izuzetno pozitivna atmosfera i da stranka na čijem je čelu, kao ni on, nisu bili ni grubi ni prljavi prema bilo kome od protivnika.

“Imali smo ideju, ideju za koju su ljudi stali, prihvatili je. Sačekat ćemo još rezultate za ostale razine vlasti, hoće li to biti kao 2018. ili bolje i jače, sačekat ćemo rezultate“, rekao je Komšić.

Bilo je, kako je rekao, očekivano da će pobijediti, jer u pojedinim sredinama, čak i birači više nisu glasali za HDZ-ovog kandidata na izborima, ako nije riječ o političkoj osveti, primjerice, rezultat u Livnu.

“Dobrodošli u građansku državu“, rekao je Komšić i napomenuo kako mu je važno da Schmidtov set zakona ne diskriminira nikoga.

Što god da je bilo i ako je to točno, HDZ je izgubio svaki argument da bilo kome prigovara oko legitimiteta mada je i to ranije isprazno i nije stajalo.

“Građani su glasali za članove Predsjedništvo, mislim da su Hrvati glasali za Bećirovića, da se radi o vrsti osvete Bakiru Izetbegoviću“, izjavio je.

Dnevnik.ba

20. travanj 2024 13:27