Article_Top_970x250

Komšić prebolio koronu: Predsjedništvo BiH skrivalo informaciju, zarazio se u Kanadi

drugi bošnjački član predsjedništva

Komšić prebolio koronu: Predsjedništvo BiH skrivalo informaciju, zarazio se u Kanadi

tra 01, 2020
dnevnik.ba
dnevnik.ba

FOTO: Arhiva

Komšić nije hospitaliziran, ali su mu liječnički timovi pomagali tijekom samoizolacije.

Drugi bošnjački član Predsjedništva Bosne i Hercegovine, Željko Komšić, prebolio je infekciju koronavirusom, potvrđeno je iz Predsjedništva BiH za Bljesak

Naime, izolacija u kojoj je Komšić bio nakon posjete Kanadi gdje se susreo s kanadskim premijerom Justinom Trudeom čija je supruga Sophie Grégoire Trudeau zaražena virusom.

Iako se prvotno mislilo kako Komšić nije inficiram, utvrđeno je da je pozitivan na Covid-19 ali se nije željelo s tim izlaziti u javnost kako kažu da se ne bi unosila panika u vrijeme kad su se timovi po zemlji pripremali na pandemiju.

Komšić nije hospitaliziran, ali su mu liječnički timovi pomagali tijekom samoizolacije. Istodobno, pojavili su s ei novi slučajevi u Predsjedništvu koje je potvrdilo da je inficiran glavni tajnik. 

S druge strane, prema neslužbenim informacijama, u sličnoj je situaciji i čelnik HDZ-a BiH Dragan Čović, koji je na dan kad je Komšić izašao iz samoizolacije, objavio kako ulazi u samoizolaciju.

Iako se službeno objavilo da je to zbog posjete Zagrebu kojeg je, kako je rekao sam Čović, morao uraditi oči u oči, neslužbeno se doznaje da se i u čelnika HDZ-a sumnja na virus zbog čega je trenutno u svom domu iz kojeg neprestano šalje priopćenja o telefonskim konferencijama.

Čović je, podsjetimo, nakon povratka iz Austrije, gdje je primljen u jednu akademiju, podvrgnut testiranju na Covid-19 a javnosti je priopćeno kako je negativan.

Istodobno, na virus su testirani brojni dužnosnici u BiH dok, s druge strane, u javnosti isplivavaju svjedočanstva o tome kako ''obični'' ljudi ne mog tako lako do testa, piše Bljesak.

Dnevnik.ba