Article_Top_970x250

Komšić: Povlačenje apelacije Borjane Krišto debakl HNS-ove politike

Prvi čovjek df-a

Komšić: Povlačenje apelacije Borjane Krišto debakl HNS-ove politike

lip 25, 2019
dnevnik.ba
dnevnik.ba

Član Predsjedništva Bosne i Hercegovine Željko Komšić komentirajući informaciju o najavljenom povlačenju apelacije Borjane Krišto, kazao je da u HNS-u izgleda konačno postaju svjesni nemogućnosti usvajanja njihovih anticivilizacijskih zahtjeva.

- Najavljeno povlačenje apelacije Borjane Krišto pokazalo je da čak i u HNS-u postaju svjesni da su njihovi zahtjevi duboko anticivilizacijski, i u suprotnosti ne samo sa postojećim ustavnim ustrojstvom Bosne i Hercegovine nego i s europskim pravnim normama. Ono što je gospoda iz tzv. HNS-a zahtijevala jeste produbljivanje već postojeće diskriminacije u ustavnom sustavu Bosne i Hercegovine, a znamo da je Europski sud za ljudska prava naložio da se ta diskriminacija otkloni a ne da se dodatno utvrđuje kako to traže iz tzv. HNS-a, a to između ostalog jasno piše u objavljenom Mišljenju Europske komisije o Bosni i Hercegovini - rekao je za Fenu Komšić.

- Najavljeno povlačenje apelacije Borjane Krišto jeste još jedan debakl politike tzv. HNS-a, kao što je to i slučaj s Mišljenjem Europske komisije koje u ovom trenutku predstavlja najveći problem za politike koje su podnosile apelacije Ljubić i Krišto - smatra Komšić.

Dnevnik.ba

Article_Bottom_970x250