StoryEditor

Komšić potvrdio da razgovara o novoj stranci

Piše D  /  29.04.2021., 12:04h

"Razgovaramo o političkom programu s ciljem formiranja jednog novog političkog subjekta, atmosfera je za sada odlična", potvrdio je Komšić za portal Klix.

Kako je već objavljeno, prije mjesec-dva je održan prvi sastanak Komšića i Mirsada Hadžikadića, predsjednika Platforme za progres. Nakon sastanka u Sarajevu, uslijedili su razgovori i u Tuzli.

Osim Platforme za progres (PZP) i Demokratske fronte (DF), pregovori bi trebali okupiti i Socijaldemokrate BiH (Enver Bijedić), Građanski savez (GS)i Pokret Socijalne pravde i demokracije (SPD).

Postojanje ove inicijative potvrdili su iz Platforme za progres. Kako su rekli, na sastancima koji su održani razgovarano je o različitim mogućnostima zajedničkog djelovanja, gdje su sve stranke iznosile različite prijedloge, u skladu sa svojim viđenjem ovog pitanja i trenutnom pozicijom na političkoj sceni.

"Cilj ovakvih sastanaka jeste pronalaženje najboljih načina koordiniranog djelovanja, kojim se može promijeniti stanje u državi. Prilika za početak tih promjena su Opći izbori 2022.", istaknuli su u priopćenju iz Platforme za progres, dodajući da će razgovori biti nastavljeni.

Dnevnik.ba

23. travanj 2024 14:58