StoryEditor
trostruki uzurpator

Komšić pisao predsjednici Bundestaga: "U svojstvu člana predsjedništva iz reda hrvatskog naroda vas ljubazno želim zamoliti..."

Piše desk  /  08.07.2022., 13:34h

Željko Komšić, jedan od bošnjačkih članova Predsjedništva Bosne i Hercegovine, uputio je pismo predsjednici Bundestaga uoči današnje rasprave u ovoj njemačkoj instituciji tijekom koje će se govoriti o sigurnosnoj i političkoj situaciji u BiH.

Prema ranijim najavama, rasprava o BiH trebala bi trajati najmanje četrdeset minuta.

Na današnjoj sjednici Bundestaga zastupnici bi trebali glasati i o prijedlogu dokumenta "Podrška Bosni i Hercegovini na putu ka boljoj budućnosti".

Tim povodom Komšić je poslao pismo predsjednici Bundestaga u kojem je, između ostalog, pozvao Njemačku da pomogne BiH "u borbi protiv etničkih podjela".

- U svojstvu člana Predsjedništva BiH iz reda hrvatskog naroda bas sve ljubazno želim zamoliti da 8. srpnja u Bundestagu usvojite rezoluciju 'semafor- koalicije Pružiti podršku BiH na putu u bolju budućnost, rekao je Komšić.

Ističe kako danas u Bundestagu odlučuju kojim će putem ići Bosna i Hercegovina.

- Vi znate da nacionalističke stranke u našoj zemlji sebi ravnaju put i svim snagama se bore protiv europske BiH. Za građane BiH, za moju zemlju, ovaj zahtjev je kao putokaz njemačke politike prema BiH od najveće važnosti. Vi danas odlučujete o tome u kojem pravcu će moja zemlja dalje ići. Zato vas molim da prihvatite ovaj zahtjev i na taj način nas podržite na putu ka EU, kazao je trostruki uzurpator.

Dnevnik.ba

26. travanj 2024 07:42