StoryEditor

Komšić opet vrijeđao Grabar-Kitarović pa poručio Čoviću: Ti si odvjetnik Republike Hrvatske

Piše D  /  19.05.2018., 05:05h

Hrvatski član Predsjedništva BiH Dragan Čović kao član Hrvatske akademije znanosti i umjetnosti (HAZU), u Zagrebu je u četvrtak održao polusatni govor. Između ostalog, lider HDZ-a je, odgovarajući na pitanje iz publike, komentirao i najnovije istupe predsjednika Demokratske fronte Željka Komšića, a koji se tiču nedavne posjete hrvatske predsjednice Kolinde Grabar-Kitarović BiH.

"Komšić će učiniti sve da razgradi hrvatsko nacionalno biće u BiH i to mu nećemo dozvoliti. On će iskoristiti svaku priliku od danas do izbora da povrijedi i instituciju i pojedinca, bio on predsjednik RH, Sabora, Vlade RH ili bilo koji ministar”, riječi su Čovića, piše Oslobođenje.

Lider DF-a za Oslobođenje kaže da je takva reakcija Čovića besmislena.

"Moj komentar se odnosio na ono što je gospođa predsjednica Republike Hrvatske radila u Bosni i Hercegovini i kakve je komentare iznosila. Nije njeno da uređuje unutarnje odnose u BiH", kazao je Komšić te ponovio, kako kaže, konstataciju od koje je i sam sebi postao dosadan.

"Po tisućiti put govorim, zamislite da netko iz naše zemlje uđe u Hrvatsku i komentare iznosi na način na koji to radi predsjednica Hrvatske. Uz sve to, ona kaže da su oni jamac Daytonskog mirovnog sporazuma. Nije točno, Hrvatska nije garant tog sporazuma, već je ta zemlja u potpisu sporazuma navedena kao netko tko je bio strana u ratu u BiH", pojasnio je predsjednik DF-a, konstatirajući da isto mišljenje ima bez obzira na to s koje strane dolazili ovakvi komentari, istočne ili zapadne.

"A to zašto se oni tako ponašaju treba njih pitati, kao i to zašto Dragan Čović glumi odvjetnika susjedne države i susjedne vlasti, također opet treba njega pitati, mada nam je svima jasan odgovor", navodi Komšić.

I.C./Dnevnik.ba

25. travanj 2024 12:35