StoryEditor
dežurni patriota

Marioneta bošnjačke politike o "kraju države" i poziv "probosanskim" predstavnicima

Piše desk  /  28.01.2022., 16:53h
Dodik je u potpunosti normalizirao i učinio javno prihvatljivim rušenje ustavnog poretka, kazao je to predsjedavatelj Predsjedništva Bosne i Hercegovine i lider DF-a Željko Komšić komentirajući najavu njegovog kolege i predsjednika SNSD-a da će pitanja državne imovine i VSTV-a staviti na dnevni red NSRS.

“Skretanje političkog fokusa na razgovore o Izbornom zakonu u Neumu pokazuje da to nije ništa drugo nego pokrivač za Dodikove separatističke aktivnosti. Naprosto je bizarno kalkulirati s ograničenim izmjenama Ustava i Izbornog zakona dok kompletna vlast u drugom entitetu ruši ustavni poredak, a ako se ovako nastavi i s Oružanim snagama BiH, te ako izostane odgovor institucija to će značiti kraj države kakvu sada poznajemo i uvod u događaje koje niko normalan ne priželjkuje. Ali će to biti jedini način da se kidnapiranje institucija i antidejtonsko formiranje parainstitucija zaustavi”, rekao je Komšić.

On je pozvao Tužiteljstvo BiH da konačno reagira i zaustavi udar na institucije…

“Kao i probosanske predstavnike u institucijama na razgovore i konzultacije vezane za institucionalni odgovor na separatističke aktivnosti”, rekao je Komšić.

Dnevnik.ba

27. svibanj 2022 20:39