StoryEditor
reakcija

Komšić o Bužimu i Zenici: Bosanskohercegovački identitet, Čović, Dodik..

Piše desk  /  29.12.2021., 15:08h
Komšić, jedan od simbola etničke nesnošljivosti (stotine tisuća birača zlonamjerno su ga zaokružile na trima izborima iako im to pravo po Daytonu ne pripada) komentirao je incidente u Bužimu i Zenici. Uz ogradu i osudu u komentar je ubacio Dodika, Čovića i fantomski "bosanskohercegovački" identitet.

Bošnjački član Predsjedništva Bosne i Hercegovine Željko Komšić komentirao je pojave kojima se izražava negodovanje u vezi s čestitanjem božićnih i novogodišnjih blagdana.

"Smatram da je sramotno to što se dogodilo i u Bužimu i u Zenici, i da je jedino sramotnije od toga da se brane takvi postupci. Od onih koji se zaklinju u Bosnu i Hercegovinu ipak očekujem da znaju što je Bosna i Hercegovina i koliko su ljudima u BiH vrijedne i važne neke stvari, uključujući i praznike koji su dio identiteta i naroda, ali i dobrog dijela građana Bosne i Hercegovine.

Koliko god za Bosnu i Hercegovinu bila opasna politika i (Milorada) Dodika i (Dragana) Čovića, opasne su u istoj mjeri i ovakve pojave koje razaraju zajedništvo i naš zajednički bosanskohercegovački identitet", izjavio je Komšić.

Podsjetimo, u Bužimu je načelnik i tamošnji SDA istaknuo kako je božićna čestitka na kojoj piše: "Čestit Božić i sretna Nova godina" vrijeđanje osjećaja Bošnjaka koji su istaknulo: "Ako ovo dozvolimo sad, iduće godine ne bi nas začudilo da u centru grada donesu slamu i jaslice". Još nitko iz tamošnjeg SDA se nije oglasio o sramotnim ispadima.

Dnevnik.ba

26. travanj 2024 01:46