StoryEditor
bakir izetbegović

‘‘Komšić nema razloga biti zabrinut, kao što nije imao razlog za brigu kada sam pregovarao u Neumu‘‘

Piše fena  /  02.07.2022., 10:40h

Neosnovane i nepotrebne su reakcije na moju odluku da u Bruxellesu razgovaram sa europskim povjerenikom za proširenje Oliverom Varhelyijem. Kao i ranije u više navrata, odbio sam da se razgovori vode u formatu „predstavnika konstitutivnih naroda“. S europskim povjerenikom ću razgovarati jedan na jedan, priopćio je predsjednik SDA Bakir Izetbegović.

Kao predsjednik najjače parlamentarne stranke u BiH uvijek ću razgovarati o svim pitanjima koja se tiču Bosne i Hercegovine, i sa svima koji mogu imati utjecaj na situaciju u Bosni i Hercegovini. Ne smatram dobrom politiku samoizolacije i odbijanja razgovora.

S europskim povjerenikom za proširenje - kojeg nismo birali mi već članice Europske unije – razgovarat ću isključivo o europskom putu i kandidatskom statusu Bosne i Hercegovine, za što će biti neophodno urgentno usvojiti tri važna zakona u Parlamentu BiH. Od europskog povjerenika ću tražiti da organizira sastanak sa Zajedničkim kolegijem oba doma Parlamenta BiH i iskoristi svoj utjecaj na predstavnike stranaka koje uporno odbijaju da podrže proeuropske zakone.

Željko Komšić nema razloga brinuti za rezultat mog razgovora u Bruxellesu, jednako kao što nije imao razlog za brigu kada sam pregovarao o izbornom zakonu u Neumu. Jer, Komšić vrlo dobro zna da ću u svim razgovorima u kojim sudjelujem uspješno zaštititi interese Bosne i Hercegovine.

Što se tiče reakcije Denisa Bećirovića, mogu samo reći da smo svi već navikli na „dobacivanje s tribina“ od strane nedoraslih populista i demagoga, naveo je Izetbegović.

Dnevnik.ba

01. prosinac 2022 18:43