Article_Top_970x250

Komšić: Na rezervni sastav policije RS-a odgovorit ćemo recipročnim mjerama

rezervni sastav

Komšić: Na rezervni sastav policije RS-a odgovorit ćemo recipročnim mjerama

tra 18, 2019
dnevnik.ba
dnevnik.ba

Član Predsjedništva BiH Željko Komšić, reagirajući na današnje usvajanje zakonskih izmjena koje omogućavaju uspostavljanje rezervnog sastava policije RS, ocijenio je da postojeće stanje unosi uznemirenost među građanima i opasno destabilizira ukupnu političku i sigurnosnu situaciju u državi.

U izjavi za Fenu, Komšić je rekao da vlasti RS-a iz krajnje sumnjivih pobuda uvećavaju broj naoružanih pripadnika policije, pravdajući to migrantskom krizom.

- Ustvari, tu se radi o jednoj vrsti izgovora jer je sam gospodin Dodik, prije samo par mjeseci, apelirao na to da vojska, odnosno Oružane snage BiH, izađu na granicu sa Srbijom, čemu se sad oštro protivi. S obzirom da na uvećavanje broja naoružanih pripadnika policije RS-a međunarodna zajednica ne reagira adekvatno, izgleda da će se morati odgovoriti recipročnim mjerama. Sumnjam da će se naoružavanje RS-a zaustaviti na ovome, a i da se zaustavi, postojeće stanje unosi uznemirenost među građanima i opasno destabilizira ukupnu političku i sigurnosnu situaciju u državi - izjavio je Komšić Feni.

Inače, Nacrt zakona o izmjenama i dopunama Zakona o policiji i unutarnjim poslovima u RS-u, kojim je predviđeno uspostavljanje rezervnog sastava policije, usvojen je danas u Narodnoj skupštini RS. Za ovaj nacrt je glasao 51 poslanik, suzdržano je bilo 19, a protiv dva.

Dnevnik.ba

Article_Bottom_970x250