StoryEditor
jedan od bošnjačkih članova predsjedništva

Komšić: Ludilo će trajati sve dok Dodik ne uzme terapiju

Piše desk  /  15.10.2021., 11:37h
Nakon sastanka članova Predsjedništva BiH s ministrom vanjskih poslova Austrije Michaelom Linhartom jedan od bošnjačkih članova Željko Komšić obratio se novinarima.

Komšić je kazao da je današnji sastanak imao očekivani tijek.

"Dodik je po tko zna koji put verglao svoje pa svoje i meni je drago da se novi ministar može uvjeriti sam o čemu se ovdje radi. Mi smo od priče o europskom putu BiH, ispunjavanja 14 prioriteta došli do toga da pričamo o sigurnosti, stabilnosti, jedinstvu i suverenitetu BiH. Dodikova priča postaje, prema mom mišljenju, predmet rada Tužiteljstva BiH. Ovo što on radi je rušenje ustavnog sustava BiH. Time bi se trebalo pozabaviti Tužiteljstvo po službenoj dužnosti, ako ne bude po službenoj dužnosti, onda će biti po kaznenoj prijavi", rekao je Komšić.

Dodao je da Dodik zapravo u smislu političke taktike ide u dva smjera.

"Jedan je usmjeren na domaću javnost, prvenstveno na Republiku Srpsku, da narod u RS-u uvjeri da je njegova ludost nešto što svi trebaju slijediti, a drugo da međunarodnoj zajednici stavi do znanja da je on faktor, da će on to uraditi bez obzira na to što oni rekli, odnosno da oni moraju prihvatiti ovo što on radi. Mislim da će se ovo ubrzavati", rekao je Komšić.

Komšić je dodao da Dodik u ovom trenutku ima problem s međunarodnom zajednicom i "s nama", koji jednostavno ne želimo biti dio "njegovog ludila, političkog ili fizičkog".

"Dok se spomenuti gospodin ne urazumi ili uzme pravu terapiju ili dok ne bude zaustavljen, do tada traje ludilo, kao i svako ludilo", rekao je Komšić

"Hoće da pravi vojsku, od kojih para? Hoće li im on dati plaće i je li ga briga za njihove živote i sudbine?", zaključio je Komšić.

Dnevnik.ba

02. prosinac 2021 20:08