StoryEditor

Komšić: Kolinda se ponovno miješa u unutarnje poslove BiH, pokušavam se suzdržati...

Piše D  /  29.11.2019., 11:11h

- Sve što kažem koristit će se u predsjedničkoj kampanji u Republici Hrvatskoj, pokušavam biti suzdržan. Očekujem da će biti takvih sličnih poteza - rekao je Komšić. 

I u ovom slučaju, kako je potvrdio, u pitanju je miješanje u unutarnje stvari BiH. 

- Može se reći da je to miješanje u unutrašnje stvari, ne samo zbog dolaska nego i zbog njenih izjava. Nadam se da će to prestati s okončanjem kampanje - naglasio je Komšić.

On je komentirao i dokumentu Program reform, koji će biti upućen u sjedište NATO-a u Briselu nakon formiranja Vijeća ministara BiH,  rekavši kako u dokumentu nema ništa što je nemoguće ispuniti.

- Javnost će moći da vidi dokument. Nije uredu da cirkulira po javnosti, a da nije upućen u sjedište NATO-a u Briselu. Dokument je strukturiran tako kako se strukturira Godišnji nacionalni plan (ANP). Drukčije se zove, to je točno - kazao je Komšić.

Dodao je kako je riječ o programu koji se šalje u Bruxeless kako bi se aktivirao MAP.

- Neko bi da koristi taj dokument za svoje političke obračune - rekao je Komšić.

Novinari su ga pitali i da prokomentira uhićenje Osmana Osmanovića kojem je određen pritvor u Srbiji.

Podsjetio je da je za vrijeme obavljanja njegove dužnosti ambasadora u Beograda bilo teško uraditi da se uhićene osobe prebace u Bosnu i Hercegovinu.

- Ostaje da se vidi za što se tereti i ostaje da se vidi da li Srbija ima želju za dobrosusjedskim odnosima - kazao je Komšić, prenosi Avaz.

Dnevnik.ba

18. travanj 2024 23:22