20.07.2022., Kozarac, Prijedor, BiH – Na Dan sjecanja na zrtve Prijedora, u Kozarcu je pokopano 16 zrtava ubijenih u zlocinima tijekom rata u BiH, 1992. i 1993. godine. Ukopu su prisustvovali brojni visoki uzvanici, izmedju ostalih i clanovi Predsjednistva BiH, Sefik Dzaferovic i Zeljko Komsic, predsjednik SDS Bakir Izetbegovic, reisu-l-ulema Islamske zajednice u BiH Husein Kavazovic i mnogi drugi. Nakon predstavljanja idejnog rjesenja za buduci memorijalni centar ”Kamicani” uzvanici su posjetili izlozbu predmeta i materijalnih vrijednosti koji su nadjeni prilikom iskopavanja grobnica, a pripadaju zrtvama. Photo: Dejan Rakita/PIXSELLDEJAN RAKITA/PIXSELL - Pixsell
StoryEditor
poruka svom biračkom tijelu

Komšić: Izjave Milanovića i Plenkovića razlozi zašto nam treba 2:1 u Predsjedništvu BiH

Piše desk  /  27.09.2022., 22:04h

Kandidat za člana Predsjedništva Bosne i Hercegovine Željko Komšić na skupu u Vogošći odgovorio je na izjavu Milorada Dodika, člana Predsjedništva BiH koji je poručio da priželjkuje pobjedu Borjane Krišto (HDZ) za člana Predsjedništva BiH iz reda hrvatskog naroda, s obzirom na to da će se biračko tijelo, kako je naveo Dodik, podijeliti na Denisa Bećirovića i Bakira Izetbegovića.

Komšić je, naime, na skupu poručio da upravo takve izjave Milorada Dodika, kao i ranije izjave Zorana Milanovića, predsjednika Hrvatske i Andreja Plenkovića, premijera Hrvatske te njihovo dogovaranje izmjena Izbornog zakona iza leđa "građana BiH", na najbolji način pokazuju zašto je važan omjer 2:1 u Predsjedništvu BiH.

“Neću dozvoliti da se u Predsjedništvu BiH napravi onakva situacija i omjer protiv Bosne i Hercegovine kakav je napravljen u Nogometnom savezu, da bi se država ponizila i natjerala da igra utakmicu s Rusijom”, naveo je Komšić.

Podsjetimo da je veliku pažnju javnosti upravo privukla najava da će Rusija i BiH igrati prijateljsku nogometnu utakmicu u studenom u Rusiji. Mnogi su to osudili, dok je Milorad Dodik podržao rekavši još na sastanku kod ruskog predsjednika Vladimira Putina da je NS BiH instrument njegove politike.

Dnevnik.ba

23. travanj 2024 20:38