StoryEditor

Komšić: Izborni zakon unutarnje pitanje BiH

Piše D  /  26.09.2019., 04:09h

Sugovornici su razgovarali o aktualnoj političkoj situaciji, ocijenivši bilateralnu suradnju Bosne i Hercegovine i Kraljevine Norveške dobrom. Istaknuta je i prijateljska povezanost dviju zemalja, s obzirom na činjenicu da u Norveškoj živi oko dvadeset tisuća ljudi porijeklom iz BiH, koji su dobro integrirani u norveško društvo.

Predsjedatelji Komšić informirao je premijerku Solberg o aktualnim dešavanjima u BiH. Govoreći o aktualnim dešavanjima, predsjedatelj Komšić je kazao da postoje problemi s Izbornim zakonom u Bosni i Hercegovini, ali i sa samim izbornim procesom u našoj zemlji. Istaknuo je da se to unutarnje pitanje Bosne i Hercegovine da riješiti kroz pozitivan dijalog i dogovor.

“Razgovarajući o dugogodišnjoj suradnji BiH i Kraljevine Norveške konstatiran je pozitivan ekonomski rezultat u vanjskotrgovinskoj razmjeni. Nažalost, rast ekonomije ne rješava do kraja pitanja političke stabilnosti u Bosni i Hercegovini”, kazao je predsjedavajući Komšić. Jedino rješenje za situaciju u kojoj se sada Bosna i Hercegovina nalazi jeste da postane članica NATO-a i Europske unije, kao i za sve zemlje regije koje to još nisu.

Premijerka Solberg kazala je da je regionalna stabilnost ključna za čitavu regiju, te se složila s tim da je važno da sve zemlje regije budu članice NATO-a i Europske unije. Premijerka Solberg je također naglasila da će Bosna i Hercegovina imati podršku Kraljevine Norveške na svom euroatlantskom putu.

Predsjedatelji Predsjedništva BiH Željko Komšić sastao se i s Miroslavom Lajčakom, ministrom vanjskih poslova Slovačke Republike, na marginama 74. zasjedanja Generalne skupštine UN-a u New Yorku.

Sugovornici su razgovarali o bilateralnim odnosima Bosne i Hercegovine i Slovačke Republike, ocijenivši ih dobrim. Razmijenili su mišljenja o trenutnoj situaciji u Europskoj uniji u svjetlu dešavanja oko Brexita. Razgovarano je o odnosu nove EU administracije prema proširenju na zapadni Balkan, te u tom pogledu i o odnosu prema Bosni i Hercegovini, kao i o narednim koracima koje bi naša zemlja trebala poduzeti u skorijoj budućnosti, priopćeno je iz Predsjedništva BiH.

Dnevnik.ba

25. travanj 2024 15:13