Article_Top_970x250

Komšić i Džaferović Pahoru: Raspad BiH samo uz rat u regiji

bošnjački članovi predsjedništva prijete

Komšić i Džaferović Pahoru: Raspad BiH samo uz rat u regiji

tra 12, 2021
dnevnik.ba
dnevnik.ba

Foto: Arhiva/Ilustracija

Član Predsjedništva BiH Šefik Džaferović je za FENA-u potvrdio da je predsjednik Republike Slovenije Borut Pahor kazao da neki krugovi u Europskoj uniji smatraju da je potrebno završiti proces raspada Jugoslavije i tek onda primiti Zapadni Balkan u EU.

"Kazao sam da je proces disolucije Jugoslavije završen. Točno je i da je predsjednik Pahor pitao i da li je moguć miran razlaz u BiH, na što smo član Predsjedništva BiH Željko Komšić i ja jasno kazali da oni koji zagovaraju takve ideje vode ovu državu i cijelu regiju u novi rat", podvukao je Džaferović.

Dodao je da se s tim složio i Pahor, a na istom fonu je kazao, što je i na konferenciji za medije ponovio - da je za mir i sigurnost cjelokupne Europe, Europske unije i Zapadnog Balkana veoma važna strateška odluka o bržem uključivanju cjelokupnog zapadnog Balkana u Europsku uniju.

Predsjednik Republike Slovenije Borut Pahor boravio je u posjeti BiH početkom ožujka, a nakon sastanka s članovima Predsjedništva BiH novinarima je kazao da je Slovenija tradicionalno bila, jeste i bit će saveznik proširenja Europske unije na Zapadni Balkan.

Iznio je tada svoje mišljenje na pres konferenciji, koje se, kazao je, s godinama samo potvrđuje, da je proširenje Europske unije na Zapadni Balkan ultimativno geopolitičko pitanje i da je važno za mir, sigurnost naroda Zapadnog Balkana, kao i za države u Europskoj uniji.

Dnevnik.ba