Article_Top_970x250

​Komšić: Drvar nije srpski, već partizanski i bosanski grad

drugi bošnjački član predsjedništva

​Komšić: Drvar nije srpski, već partizanski i bosanski grad

tra 17, 2019
dnevnik.ba
dnevnik.ba

FOTO: Ilustracija

Član Predsjedništva Bosne i Hercegovine Željko Komšić reagirao je na istup veleposlanika Republike Srbije u BiH, Aleksandra Đorđevića, koji je prilikom otvaranja Konzularne kancelarije Republike Srbije u Drvaru, kazao da će Drvar "u perspektivi biti srpski grad, kao što je uvijek i bio".

 Drvar nikada nije bio srpski grad, niti će to ikada biti. Drvar je partizanski, i oduvijek je bio bosanski grad. Uvijek će to i biti, unatoč željama i pretenzijama Srbije na Bosnu i Hercegovinu,  koje su se zadnjih desetljeća manifestovale kroz najveći oblik tragedije po BiH i njene građane, prenosi Faktor.

Nadam se da će se veleposlanik Srbije, ubuduće, suzdržati od srbiziranja bosanskohercegovačkih gradova. U ovoj državi ima mjesta za sve, ali nema mjesta za bilo čiji etnički ekskluzivitet - poručio je Komšić.

Veleposlanik Srbije u BiH Aleksandar Đorđević rekao je u utorak da će novootvorena Konzularna kancelarija Republike Srbije u Drvaru biti u funkciji povezivanja Srba koji žive u BiH s maticom Srbijom.

- Nadam se da će se raseljena lica vratiti i da će u perspektivi Drvar biti srpski grad, kao što je uvijek i bio - istaknuo je Đorđević.

Dnevnik.ba

Article_Bottom_970x250