StoryEditor
ponovno prijeti

Komšić: Ako se ne odgovori silom, to znači da pristajemo na mirnu disoluciju BiH

Piše Desk  /  29.12.2021., 16:56h
Drugi bošnjački član Predsjedništva Bosne i Hercegovine (BiH) Željko Komšić najavio je da će biti podnesena kaznena prijava protiv odgovornih osoba, nakon što je u Službenom glasniku Republike Srpske (RS) objavljen tekst Zakona o lijekovima i medicinskim sredstvima RS.

Ukaz o proglašenju Zakona o lijekovima i medicinskim sredstvima Republike Srpske objavljen je sinoć u "Službenom glasniku Republike Srpske", a potpisala ga je predsjednica RS-a Željka Cvijanović 23. prosinca. Ovaj zakon na snagu će stupiti za šest mjeseci.

"Bit će podnešena kaznena prijava protiv odgovornih osoba. Vlasti RS-a očito ne mare za bilo kakva upozorenja iz međunarodne zajednice", rekao je Komšić za Klix.ba

Prema njegovim riječima, sada je, više nego ikad, na potezu Tužiteljstvo Bosne i Hercegovine.

"Ako se ovo nastavi, sutra će se isto dogoditi i sa Oružanim snagama BiH, sa pravosuđem, a kad se dogodi, tad će se morati odgovoriti silom", kazao je Komšić.

Ako se ne odgovori, dodao je, to će značiti da se "pristalo na ono što nazivaju mirnom disolucijom".

Podsjetimo, u listopadu ove godine Narodna skupština Republike Srpske izglasala je Zakon o lijekovima i medicinskim sredstvima. Nakon toga je 1. studenog Klub delegata bošnjačkog naroda u Vijeću naroda RS donio Odluku o pokretanju postupka zaštite vitalnog nacionalnog interesa bošnjačkog naroda u spomenutom zakonu te 8. studenog tu odluku i obrazložio.

24. travanj 2024 22:59