Article_Top_970x250

Komšić: Ako je pokušaj zaustavljanja Čovića, HDZ-a i HNS-a izdaja, onda sam izdajnik!

lider demokratske fronte

Komšić: Ako je pokušaj zaustavljanja Čovića, HDZ-a i HNS-a izdaja, onda sam izdajnik!

velj 25, 2018
dnevnik.ba
dnevnik.ba

Nakon što je Zlatko Lagumdžija javno uputio kritiku lideru Demokratske fronte Željku Komšiću zbog njegove kandidature za Predsjedništvo BiH, poručujući mu kako treba podržati SDP-ovog kandidata, stigao je odgovor Komšića, piše u priopćenju DF-a.

Lagumdžija je, podsjetimo, rekao da je Komšić "zabio nož u leđa" ljevici istupajući samostalno s kandidaturom.

- Ako je pokušaj da se zaustavi Dragan Čović, HDZ i HNS u svemu što rade i što vodi konačnoj podjeli zemlje, 'izdaja ljevice', onda me slobodno zovite izdajnikom - kazao je Komšić.

Lider DF-a smatra da Lagumdžija dosljedno podržava Dragana Čovića, piše u priopćenju ove stranke, prenosi Dnevni avaz.

- Što se tiče gospodina Lagumdžije, on je zaista dosljedan. Dosljedan u podršci Draganu Čoviću. Podsjećam vas da sam se sa spomenutim gospodinom razišao 2012. upravo zbog njegovog sporazuma s Draganom Čovicem, kojim je davao Čoviću sve ono što on danas traži. Da ne spominjem druge 'sportske aktivnosti i rekvizite koji se koriste u sportu zvanom tenis', a čemu je gospodin veoma sklon. Upravo je to bacilo ljevicu na koljena i uništilo povijesnu šansu, ne Lagumdžije, Komšića ili SDP-a, nego Bosne i Hercegovine - kazao je Komšić.

Poručio je da "ljevica" u kojoj se nešto pita Zlatko Lagumdžija, više nije njegova, niti će ikada više biti.

U strankama lijeve orijentacije ovih dana je izuzetno burno, a tome doprinosi i stav Denisa Bećirovića, koji se oglasio otvorenim pismom uz poruku da ljevica mora imati zajedničke kandidate i za Predsjedništvo BiH, ali i zajednički formirati liste ukoliko želi ostvariti povoljan izborni rezultat.

S druge strane, Željko Komšić je već javno obznanio kako će biti kandidat za člana Predsjedništva BiH iz reda hrvatskog naroda, piše u priopćenju DF-a.

Dnevnik.ba

Article_Bottom_970x250