StoryEditor

Komponente za Aston Martin proizvoditi će se u BiH

Piše D  /  14.09.2019., 09:09h

- Pored kožne laminacije okvira za volane, što je bio prvi projekt za ovog kupca, zadovoljstvo nam je najaviti i da smo upravo dobili potvrdu razvoja procesa i proizvoda na prvom SUV modelu Aston Martin DBX.

Radi se o procesu laminacije kože na plastičnim komponentama interijera ovih vozila. Posebno smo ponosni jer se radi o projektu koji su naši zaposlenici u suradnji s inžinjerima iz Aston Martina razvijali proteklih godinu dana. Apsolutno sve plastične blende i back paneli za sjedišta će se raditi u kožnim izvedbama upravo ovdje u Prevent Componentsu u Srebrenici.

Dodatno, u narednom razdoblju planiramo i početak izrade plastičnih komponenti za unutrašnjost vozila ovog poznatog brenda, što će svakako predstavljati značajan uspjeh ne samo za Prevent, nego i generalno za razvoj ove industrije u BiH. Planirani početak proizvodnje je svibanj naredne godine - izjavio je direktor Prevent Components Enes Hadžiahmić, prenosi Faktor.     

Prevent Components je u proteklom razdoblju pokrenuo i nove projekte za brendove kao što su Volvo, Land Rover i Jaguar, gdje se pozicionirao kao pouzdan i kvalitetan dobavljač plastičnih komponenti za unutrašnjost vozila. Izgradnjom nove proizvodne dvorane na površini od 10.800 m2, investirano je u razvoj novih tehnologija u segmentu obrade plastike i poliuretana.

Prevent Components djeluje na dvije lokacije, Srebrenica i Goražde, pri čemu ukupno zapošljava 200 zaposlenika. Svoje proizvode plasira na tržišta Europe, Azije, Afrike i Amerike, priopćio je Prevent.

Dnevnik.ba

20. travanj 2024 02:19