StoryEditor
odlazak "trenera svih trenera"

Komentari u Srbiji: ‘Ćirina nacija bio je nogomet, njegova vjera bili su ljudi!‘

Piše fena  /  08.02.2023., 16:23h

Mediji, sportski djelatnici i ljubitelji nogometa u Srbiji opraštaju se u srijedu od Miroslava Ćire Blaževića nazivajući ga "nogometnom legendom", "uvijek drugačijim", sjećajući se njegovih lucidnih izjava, poruka i anegdota i ističući posebno njegovu ljubav prema nogometu i čovjekoljublje.

Uz duboko poštovanje za rad i postignute uspjehe u karijeri, FK Partizan se oprašta od legendarnog Miroslava Ćira Blaževića. Obitelji i prijateljima upućujemo iskrenu sućut", objavio je nogometni klub Partizan na vijest o Ćirinoj smrti.

"Neponovljivi trener, trener svih trenera Ćiro Blažević", piše portal "Večernjih novosti", navodeći da je preminuo neposredno uoči 88. rođendana.

List podsjeća da je u sezoni 1981/82. Blažević Dinamu "donio naslov nogometnog prvaka tadašnje SFRJ koju su ‘purgeri‘ čekali 24 godine".

"Nogomet nije umjetničko klizanje, pobjeđuje onaj tko zabije gol više, a ne onaj koji igra ljepše", izdvajaju beogradski mediji pojedine Blaževićeve poruke i savjete.

Tabliod "Alo", podsjećajući na Blaževićev nadimak "trener svih trenera", naglašava da je "ostavio veliki trag, poglavito na klupi reprezentacije Hrvatske", te da će "ostati upamćen po lucidnim izjavama i komentarima".

"Nitko kao Ćiro - Blaževićeve izjave uvijek su bile drugačije", piše list.

Mediji na portalima objavljuju poveznice na brojne Blaževićeve video snimke na Youtubu, izjave medijima, dijele se objave na društvenim mrežama.

Među ostali, istaknuta je i medijska podrška Ćire Blaževića najboljem srpskom tenisaču Novaku Đokoviću u vrijeme kad mu je u siječnju 2022. uskraćeno sudjelovanje na Australian Openu, prenosi Hina.

"Mnogo toga je već ispričano o jednom od najboljih fudbalskih trenera s prostora bivše Jugoslavije, a ostat će zabilježeno da se popularni Ćiro oprobao i kao glumac - i to u Srbiji", piše "Blic", podsjećajući da je Blaževića angažirao Dragan Bjelogrlić u kultnom filmu i seriji "Montevideo, Bog te video". 

Koliko će Blažević bio uvažavan među ljubiteljima sporta i nogomet u Srbiji svjedoče i pojedini komentari čitatelja ispod objava na portalima beogradskih medija.

"Otišao je neko tko je davao još osmijeha ovom svijetu";  "Čovjek širokih shvaćanja, iskrene tolerancije i nadasve pun neizmjerne ljubavi za nogomet"; "Ćirina nacija bio je fudbal, njegova vjera bili su ljudi! Odigraj u svemiru neki dupli pas i za nas, legendo! RIP! S najdubljim poštovanjem! Partizanovac", neki su od komentara na portalima. 

Dnevnik.ba

21. svibanj 2024 12:58