Article_Top_970x250

Komarica primio Inzka, priopćeno o čemu su razgovarali

BANJA LUKA

Komarica primio Inzka, priopćeno o čemu su razgovarali

pro 15, 2018
dnevnik.ba
dnevnik.ba

FOTO: TABB

Biskup banjalučki Franjo Komarica i visoki predstavnik u Bosni i Hercegovini Valentin Inzko razgovarali su o, kako je priopćeno iz Tiskovne agencije Banjalučke biskupije (TABB), nedosljednom ponašanju nekih utjecajnih europskih i svjetskih sila u vezi sa sadašnjom situacijom i budućnosti Bosne i Hercegovine, njezinih naroda i nacionalnih manjina.

dnevnik.ba
POVEZANO

Inzkov katalog

-Suglasili su da takvo ponašanje nije znak vjerodostojnosti, nego pokazatelj sebičnosti i nadmoćnosti velikih nad malima. Takvu praksu i ponašanje imitiraju i neki domaći politički dužnosnici – navodi se u priopćenju.

Visoki predstavnik je, tijekom sinoćeg sastanka, pozdravio namjeru monsinjora Komarice i Banjalučke biskupije da u prostorijama samostana i na području oduzetoecrkvene imovine, koja bi trebala biti denacionalizirana, u duhu prakse drugih postkomunističkih država, otvori Europski centar za pomirenje, mir, međuvjersku i međunarodnu suradnju.

Izrazio je uvjerenje da bi takav centar veoma dobro došao ne samo za afirmaciju grada Banje Luke, nego i entiteta RS, kao i cijele BiH.

Biskup Komarica je informirao visokog predstavnika o jednom “jedinstvenom jubileju unutar Katoličke crkve u Banjalučkoj biskupiji – 150 godina nazočnosti Europljana u Banjoj Luci u čuvenoj trapističkoj opatiji, odnosno samostanu “Marija Zvijezda“.

Taj jubilej će trajati kroz cijelu iduću godinu. Trapistička opatija je izuzetno zaslužna ne samo za duhovni doprinos, nego i za sveopći civilizacijski, gospodarski, kulturni, prosvjetni, socijalni, odgojni, obrazovni i zdravstveni razvoj grada Banje Luke i šire regije.

Dnevnik.ba