StoryEditor
bivši predsjednik sad-a

Kolumnistica ponovno tužila Trumpa zbog silovanja. Trump: "Ona nije moj tip. To je podvala i laž kao i sve druge koje su mi podmetane u proteklih 7 godina"

Piše desk  /  24.11.2022., 09:48h

Kolumnistica koja je optužila bivšeg američkog predsjednika Donalda Trumpa za silovanje koje se zbilo 1990-ih podnijela je danas protiv njega u New Yorku nadopunjenu tužbu, samo nekoliko minuta nakon što je na snagu stupio novi zakon koji dopušta žrtvama seksualnog nasilja da tuže za napade koji su se dogodili prije nekoliko desetljeća.

E. Jean Carroll, dugogodišnja kolumnistica za časopis Elle, prvi put je spomenula incident 2019., rekavši da ju je Trump silovao u garderobi luksuzne robne kuće na Manhattanu 1995. ili 1996. godine. Trump je kazao da se to nije moglo dogoditi jer ona "nije njegov tip".

"To je podvala i laž"

Carroll je nakon toga tužila Trumpa za klevetu, no cijeli proces je zapeo pred prizivnim sudovima jer suci razmatraju je li Trump zaštićen od pravnih tužbi za klevete za vrijeme predsjedničkog mandata. Kolumnistica nije u to doba mogla podnijeti tužbu za silovanje jer je od incidenta prošlo previše godina, piše AP.

U svojoj novoj optužbi Carroll navodi da ju je Trump silovao te počinio klevetu kada je to zanijekao. Zatražila je neodređenu naknadu i kaznenu odštetu za bol i patnju, psihičke povrede, gubitak dostojanstva i štetu nanesenu njenom ugledu. Trump je kazao da je Carroll "izmislila cijelu priču".

"To je podvala i laž, kao i sve druge podvale koje su mi se podmetale u proteklih sedam godina", rekao je bivši američki predsjednik.

Dnevnik.ba

10. svibanj 2024 10:26