StoryEditor

Kolovoz mokar i klizav, pojačana frekvencija vozila na cestama u cijeloj zemlji

Piše D  /  01.05.2019., 07:05h

Nastupili su prvosvibanjski praznici, pa se tijekom dana očekuje pojačana frekvencija vozila na svim putevima u našoj zemlji, priopćeno je iz BIHAMK-a.

Izdvajamo dionice koje vode ka lokalnim izletištima, kao i granične prijelaze, posebno one na jugu zemlje. Kolovoz je pretežno mokar i klizav, pa savjetujemo oprezniju vožnju, prilagođenu trenutnom stanju i uvjetima na putu. 

Kako ne bi doveli u opasnost sebe i ostale sudionike u prometu, apeliramo da se ne sjeda za upravljač vozila ukoliko ste prethodno konzumirali alkohol.

Zbog praznika 1. svibnja, do sutra do ponoći, zabranjen je prijevoz eksplozivnih materija na području BiH.

Za vrijeme praznika smanjen je obim sanacionih radova, zbog kojih dolazi do izmjena režima prometa. Napominjemo da su zastoji mogući na mjestima gdje je postavljena privremena signalizacija, a čije poštivanje je zakonski obavezno.

Izdvajamo radove u tunelu Vranduk II, na magistralnom putu M-17 Zenica-Nemila, gdje se prometuje jednom trakom-naizmjenično. Tijekom dana, zbog pojačane frekvencije vozila na ovoj dionici, dolazi do formiranja dužih kolona u oba smjera.

Trenutna zadržavanja na graničnim prijelazima nisu duža od 30 minuta.

Iz sigurnosnih razloga obustavljen je promet za teretna vozila i autobuse na prometnicama prema i od mosta graničnog prelaza Brčko-Gunja.

Dnevnik.ba

24. travanj 2024 22:53