StoryEditor
bivša predsjednica

Kolinda se u Mariji Bistrici provozala u kočiji, detalj otkrio da pomno prati modu

Piše desk  /  21.08.2022., 22:10h

Na tradicionalnom 20. Vozočašću konjskih zaprega od Zlatar Bistrice do Marije Bistrice pojavila se bivša hrvatska predsjednica Kolinda Grabar-Kitarović.

Kolinda se Marijom Bistricom provezla u kočiji te pozdravila okupljene. Odjenula je crne hlače i crni prsluk ispod kojeg se nazirala ružičasta košulja sa zanimljivim uzorkom. Čini se da Kolinda pomno prati modu te da je čula da se balerinke vraćaju pa je upravo njih odabrala za obuću.

S osmijehom je pozirala s mažoretkinjama iz Zlatar Bistrice, prenosi Index.hr.

Velik broj posjetitelja

Na događaju je bila i ministrica poljoprivrede Marija Vučković.

Ministrica Vučković poručila je kako Ministarstvo i hrvatska vlada veoma drže do konjogojstva te da u Hrvatskoj raste broj konja. "Ulažemo znatna sredstva u njegovanje i održavanje hrvatskih izvornih i autohtonim pasmina. Potpora i skrb Ministarstva i vlade je važna, no najvažniji su volja i angažman onih koji se bave ovom djelatnošću. U konjogojstvu Hrvatska ima uzlazan trend, a posebno me veseli rast broja konja u uzgoju izvornih pasmina", rekla je i dodala kako im je cilj još više poduprijeti razvoj međimurskog konja.

Državni tajnik u Ministarstvu poljoprivrede Zdravko Tušek kazao je kako je uzgoj konja dugogodišnja tradicija i ponos cijele Hrvatske. "Mi danas imamo preko 30.000 konja u Hrvatskoj, oko 700 u Krapinsko-zagorskoj županiji i više od 300 proizvođača. Ministarstvo poljoprivrede kroz mjere ruralnog razvoja i mjere potpore potiče poljoprivrednike da uzgajaju svoja stada", istaknuo je Tušek te dodao kako je u konjogojstvu zabilježen znatan rast.

Župan Krapinsko-zagorske županije Željko Kolar naglasio je kako se na Vozočašću uvijek okuplja velik broj posjetitelja, što je i cilj ove manifestacije. Cilj je i, dodao je Kolar, da uzgajivači konja pokažu koliku ljubav u njih ulažu. "Vozočašće daje veliki doprinos i razvoju kulture, tradicije, ali i turizma Krapinsko-zagorske županije, osobito hodočasničkog", rekao je Kolar.

Manifestacija, koja je i ove godine okupila velik broj uzgajivača konja, održana je u organizaciji Županijske udruge uzgajivača konja Krapina.

Dnevnik.ba

20. travanj 2024 06:19