Article_Top_970x250

Kolinda Grabar-Kitarović službeno objavila kandidaturu: "Dragi Hrvati u Hrvatskoj, BiH i diljem svijeta"

kreće u kampanju

Kolinda Grabar-Kitarović službeno objavila kandidaturu: "Dragi Hrvati u Hrvatskoj, BiH i diljem svijeta"

lis 02, 2019
dnevnik.ba
dnevnik.ba

FOTO: Arhiva

Predsjednica RH Kolinda Grabar-Kitarović i službeno je najavila svoju kandidaturu za drugi mandat.

"Dragi Hrvati u Hrvatskoj, BiH i diljem svijeta, državljani i prijatelji. Danas objavljujemo svoju kandidaturu za predsjednicu Republike Hrvatske. Pet godinama živim licem u lice s Hrvatskom. Ušla sam u prvi mandat u vjeri da smo mi država koja može davati još veći doprinos Europi. Kao predsjednica koju izravno birate i koja vas izravno zastupa otvarala sam važne teme, otvarala raspravu o njima i nudila rješenja. Sada tražim vašu potporu za drugi mandat", rekla je aktualna predsjednica RH.

"Za Hrvatsku se danas zna. Danas se na Hrvatsku gleda bolje nego ikada dosada. Imali smo stoljećima snage opstati na našem domovinskom tlu, obraniti se od velikosrpske agresije. A danas moramo obraniti vitalnost naše nacije. Posjetila sam sve zajednice Hrvata na drugim kontinentima. Držeći da je to pitanje moralne odgovornosti, pokušala sam ojačati veze Lijepe naše i Hrvata izvan domovine", poručila je, piše Direktno.

Aktualna predsjednica RH nabrojala je neke od najvećih uspjeha Hrvatske za vrijeme svog mandata te prioritete u svom budućem mandatu.

"Poticala sam uključivanjem mladih u politiku. Zahvaljujem svima na sjajnom angažmanu. Svjesna potrebe za jasnije brendiranje Hrvatske, predložila sam konkretne mjere. Zahvaljujem svima na doprinosu, bez obzira na zanimanje. To je nacionalni projekt i na tome ću ostati ustrajna. Sve totalitarne režime koje su ubijali i zastrašivali, jasno sam osudila. Iako su me zbog toga osuđivali, od takvog stava neću odstupati. Godine 1991. i 1995. su jedine godine oko kojih se hrvatski narod treba okupljati. Bez snažnog gospodarstva nije moguće ostvariti blagostanje za hrvatski narod. Održala sam mnoge ekonomske forume i sastala se s predstavnicima preko dvije tisuće tvrtki. Kao prvi diplomat RH zastupala sam ekonomske interese Hrvatske gdje god sam došla. To je moja dužnost. Proteklih pet godina smo prestali razgovoriti o krizi i počeli razgovarati o razvoju. Tome sam, kao predsjednica, dala svoj doprinos i to trebamo nastaviti", nabrojala je, piše Direktno.

Kao najvažnije teme istaknula je očuvanje obitelji i nacionalnog identiteta Republike Hrvatske.

"Moram reći da ću program predstaviti uopći predsjedničke kampanje, ali moram istaknuti nekoliko tema. Posebno ističem očuvanje obitelji i nacionalnog identiteta. ono što su branitelji srcem i oružjem branili moramo čuvati i na tim temeljima graditi budućnosti", rekla je Grabar-Kitarović.

Dnevnik.ba