StoryEditor

Kolinda Grabar Kitarović se kandidirala za Međunarodni olimpijski odbor

Piše D  /  10.06.2020., 06:06h

Ime Kolinde Grabar-Kitarović nalazi se uz imena još dvije kandidatkinje i dva kandidata, a među kojima je i saudijska princeza. Svih pet kandidata predlaže se za članstvu u Međunarodnom olimpijskom odboru.

Uz saudijsku princezu Reemu Bandar Al-Saud i Kolindu Grabar-Kitarović, Izvršni odbor MOO-a predlaže još Kubanku Mariu de la Caridad Colón Ruenes, Mongolca Battushiga Batbolda i predsjednika Svjetskog atletskog saveza Sebastiana Coea.

Objavi su priložene i biografije kandidata, među kojima i ona Kolinde Grabar-Kitarović u kojoj se među ostalim, kao zadnja njena funkcija, navodi dužnost hrvatske predsjednice. 

Međunarodni olimpijski odbor u svojoj objavi naglašava kako činjenica da su predložene tri kandidatkinje još jednom demonstrira predanost tog odbora u promicanju rodne ravnopravnosti.

Podsjetimo, Kolinda se zadnji put u javnosti pojavila krajem travnja kada je na Facebooku rođendan obilježila čestitkom na hrvatskom i na engleskom. 

Zahvaljivala je tada mami, tati, Jakovu, djeci, prijateljima te na hrvatskom i na engleskom poželjela da Bog blagoslovi Hrvatsku.

Dnevnik.ba

25. travanj 2024 19:15