StoryEditor

Kolinda Grabar-Kitarović predstavila svoj izborni program - Hrvatska zna

Piše D  /  11.11.2019., 01:11h

Svoje obraćanje počela je riječima "Drage Hrvatice i Hrvati u Hrvatskoj, BiH i diljem svijeta". Pozdravila je sve okupljene, pa i svoju obitelj. Zahvalila je HDZ-u na kandidaturi te objasnila zbog čega joj je danas važan dan. Prisjetila se što je obećavala prije pet godina te kazala kako vjeruje da je to i ostvarila. Istaknula je da vjeruje u Hrvatsku i da se zato i kandidirala.

- Znala sam da put predsjednice države neće biti lak. Samo zajedno možemo ostvariti bolju budućnost za sve nas. Proputovala sam cijelu Hrvatsku. Bila sam u svim krajevima naše domovine. Željela sam biti vaša predsjednica, jedna od vas. Vjerujem da i vi prepoznajete da jesam jedna od vas. Koja radi za vas i bori se za vas, istaknula je i zahvalila mnogima. 

Hrvatska je prije pet godina bila u gospodarskoj i moralnoj krizi. Vladao je pesimizam, bilo je to stanje apatije, rekla je Kolinda Grabar-Kitarović.  

- Je li to ono što je normalno. Možda, ali samo onima koji se usude reći da je Hrvatska slučajna država, izjavila je.

Govoreći o nekim segmentima svoga dosadašnjeg mandata spomenula je Inicijativu triju mora. Dodala je da je "Hrvatsku pozicionirala u srednju Europu i na Mediteran kamo ona oduvijek i pripada".

Program "Hrvatska zna i mora bolje" sastoji se od sedam točaka: hrvatski razvoj, hrvatski identitet, hrvatska odlučnost, hrvatska pravednost, hrvatska demokracija, hrvatska sigurnost i hrvatski optimizam.

Izjavila je i da je Hrvatska prije pet godina bila u gospodarskoj i moralnoj krizi.

- Vladao je pesimizam, bilo je to stanje apatije. Je li to ono što je normalno. Možda, ali samo onima koji se usude reći da je Hrvatska slučajna država, rekla je nakon što je iznijela s čim se sve sučavala kada je preuzela predsjednički mandat, piše HRT.

Dnevnik.ba

16. travanj 2024 23:07