StoryEditor
stvaranje koalicije

Kolakušić se obratio javnosti i jasno poručio da neće u koaliciju s HDZ-om. Želi nove izbore s velikom suverenističkom opcijom

Piše desk  /  22.04.2024., 11:44h

Video porukom obratio se javnosti Mislav Kolakušić, koji je u Sabor ušao u koaliciji s Domovinskom pokretom, no on neće podržati HDZ.

"Dragi prijatelji, dragi sugrađani

izbori za Hrvatski sabor, runda prva, su iza nas. Mnoge od nas je iznenadila činjenica da ni ovako velika izlaznost građana na izbore a koji žele promjene nije rezultirala i promjenom izbornih rezultata.

Relativni pobjednik je ponovo HDZ, stranka korumpiranih ljudi, zločinačka organizacija pravomoćno osuđena za izvlačenje i pranje novca.

Međutim relativni pobjednik su zapravo oporbene stanke. Građani Republike Hrvatske su podijeljenih opcija.

Što sada? Kako stvoriti vladu koja će promijeniti Hrvatsku? Moguće je napraviti neku koaliciju sa HDZ-om i nadati se da će doći do promjena. To smo već imali, Most je imao dva najviša resora, Ministarstvo pravosuđa i Ministarstvo policije skoro dvije godine. Što se dogodilo? Apsolutno ništa, niti jedan zakon nikakva promjena niti u najmanjoj mjeri. Je li netko uhapšen? Ništa ako vi kao manjinski idete stvarati vladu s hdz-om gdje je njihov premijer i glasačka mašinerija ne možete učiniti ništa", rekao je Kolakušić.

Dnevnik.ba

27. travanj 2024 13:04