StoryEditor

Kojović: Vladu u KS će formirati onaj blok koji ima 18 zastupnika

Piše D  /  09.11.2018., 06:11h

Mi o podjeli resora i kadrovskim rješenjima nismo razgovarali, to će biti posljednja stvar koju ćemo dogovarati, kazao je danas u programu N1 Predrag Kojović, predsjednik Naše stranke.

Pregovori o formiranju vlasti su u tijeku, i već je sada jasno da će Tuzlanski, Zeničko-dobojski te Sarajevski kanton formirati vlast bez SDA?

"Iz vašeg pitanja de facto proizlazi utisak kao da je skupštinska većina već dogovorena i kao da su razgovori samo pro forme. To najbolje govori o disciplini sudionika, ali nije tako. Razgovori se vode, razgovori su ozbiljni i nisu išli baš glatko. Dokument koji smo mi usuglasili na "lijevoj" strani ima više od 250 konkretnih zakona i mjera", kazao je Kojović i dodao:

"Dokument će imati jedan veoma ozbiljan set mjera i rokove za implementaciju".

Istaknuo je da se o podjeli resora i kadrovskim rješenjima još neće razgovarati.

"Mi o podjeli resora i kadrovskim rješenjima nismo razgovarali, to će biti posljednja stvar koju ćemo dogovarati. Rekli smo da ćemo kada utvrdimo što ćemo raditi onda naći najbolje ljude koji će to uraditi. Nismo došli ni blizu toga, to će biti posljednja točka pregovora", smatra Kojović i dodaje:

"Mislimo da bi bilo dobro da Naša stranka dobije poziciju premijera, to je naša početna pozicija sa desnim centrom. Razlog što smo duže razgovarali je što smo htjeli napraviti set onoga što je realno uraditi. Imali smo previše prijedloga i morali smo praviti selekciju i to malo secirati".

Istaknuo je da je glavni cilj smijeniti ljude za koje smatraju odgovornim za stanje u državi.

"Nama je glavni cilj smijeniti one ljude koje smatramo odgovornim za stanje u kojem se zemlja nalazi. Žao mi je što to neko doživljava na osobni način, ne mislim se baviti komentiranjem njihovih postupaka. Vladu u KS će formirati onaj blok koji ima 18 zastupnika"..

Dnevnik.ba

26. travanj 2024 04:27