StoryEditor
sastanak u OHR-u

Kojović sretan jer Schmidt nije ukinuo mogućnost da Bošnjaci nameću političke predstavnike Hrvatima

Piše desk  /  27.07.2022., 15:45h

Dužnosnik Naše stranke Predrag Kojović osvrnuo se na današnji sastanak s visokim predstavnikom Christianom Schmidtom na kojem je razgovarano o izmjenama Izbornog zakona.

Kako je kazao, Schmidt je poručio da će domaćim političarima dati još jednu priliku za dogovor o izmjenama Izbornog zakona. Kao i predsjednik NiP-a Elmedin Konaković, istaknuo je da je Schmidt vikao na sastanku, što za je za njega dobar signal.

"Vikanje mi je pokazalo da tamo u OHR-u živi čovjek koji ima dobre namjere", ocijenio je zvaničnik NS-a.

Ocijenio je da je mudro postupio zbog toga što je odustao od nametanja suštinskih izmjena Izbornog zakona te što je odlučio da nametne tehničke izmjene u cilju da izbori budu što transparentniji.

Kako je kazao, primorani su pregovarati s ljudima koji se ne žele dogovoriti.

Podsjećamo, bošnjačka politika već danima bjesni zbog najave da bi visoki predstavnik mogao nametnuti reformu Izbornog zakona koja bi Bošnjacima onemogućila nametanje političkih predstavnika Hrvatima, Srbima i nacionalnim manjinama u FBIH.

Kojović je pak rekao kako je "šokiran onim što je čuo od stranaka s hrvatskim predznakom."

"Ne vjerujem da je normalno da u zemlji, koja je prošla to što je prošla, da politički lideri prijete ratom. Ono što slušamo zadnja 24 sata i što smo slušali od HDZ-a da bi moglo doći do problema na jugu zemlje. Svi koji razumiju bosanski jezik znaju što to znači. To mi je najveći šok", rekao je Kojović.

Dnevnik.ba

18. travanj 2024 06:28