StoryEditor

Kojović: "Osnova borbe za vlastitu ravnopravnost počiva u davanju ravnopravnosti drugima"

Piše D  /  24.03.2019., 04:03h

Predsjednik Naše stranke Predrag Kojović je, reagirajući na tvrdnju predsjednice Republike Hrvatske Kolinde Grabar-Kitarović, kazao da su njene tvrdnje ne samo povijesno neutemeljene, nego i štetne, te da "nekoga nazivati najstarijim narodom, u političkom diskursu znači davati mu pravo prvenstva“.

Kojović u priopćenju navodi da, bez obzira na dužinu njihovog prisustva u BiH, svi njeni narodi trebali bi biti po pravima jednaki u svakom dijelu naše zemlje.

- Nažalost, to nije slučaj. U zavisnosti od toga čija etnonacionalna stranka vlada u kojem dijelu BiH, ona druga dva naroda su u neravnopravnom položaju. Ostali su neravnopravni svugdje - smatra Kojović.

Po njegovim riječima, predsjednica Kitarović, ako želi pomoći punoj ravnopravnosti Hrvata u svakom dijelu BiH, "morala bi biti svjesna te činjenice i uticati na to da osnov borbe za vlastitu ravnopravnost počiva u davanju ravnopravnosti drugima tamo gdje smo većina“.

- Svaki drugi put donosi više štete nego koristi, a priča o najstarijem narodu je zlonamjerna ne samo prema drugima u BiH, nego i prema Hrvatima. Ona ljudima stvara osjećaj na pravo prvenstva koje u BiH ne može imati nitko. Takav osjećaj može samo produbljivati međuetničke tenzije i nepovjerenje - rekao je Kojović, priopćeno je iz Naše stranke.

Dnevnik.ba

20. travanj 2024 13:52