StoryEditor

Kojović kojeg šutaju, nazivaju četnikom i izdajnikom Bošnjaka rado bi majorizirao Hrvate

Piše D  /  23.02.2021., 08:02h

Upitan kako će bez HDZ-a napraviti vlast ako ta stranka dobije, kao i do sada 70 posto podrške hrvatskog biračkog tijela, Kojović je kazao kako on vjeruje da “Četvorka” može imati 6 Hrvata, jednu trećinu u Klubu Hrvata, Federalnog doma naroda.

-A vi ako imate jednu trećinu u svakom klubu, imenujete predsjednika Federacije i Federalnu vladu, kazao je Kojović, koji se inače, kako je kazao u razgovoru s Bakirom Hadžiomerovićem, zalaže za ravnopravnost “građana i naroda”.

Kojovićev i plan “Četvorke” da uz pomoć šest halal Hrvata, dakle onih koje izaberu Bošnjaci, u Federalnom domu naroda, formiraju vlast, bez onih koji dobiju većinsku podršku hrvatskih birača, pokazuje, kako se Naša stranka, zapravo, ne razlikuje od ostalih bočnjačkih stranaka u odnosu prema Hrvatima i da imaju isti cilj- majorizaciju Hrvata, koji su ustavni konstituent Bosne i Hercegovine.

Tako bi i nesretni Kojović, kojeg bošnjački zastupnici šutaju u Skupštini Sarajevske županije, nazivaju izdajnikom Bošnjaka i četnikom rado sudjelovao u velikobošnjačkom projektu političkog obespravljivanja i podjarmljivanja Hrvata, kao i Bakir Izetbegović i Željko Komšić.

Stoga je od presudne važnosti za Hrvate izmjeniti Izborni zakon, kako bi se osujetile zle namjere bošnjačkih političara, a Hrvati mogli izabrati svog predstavnika u Predsjedništvo BiH i svih 17 izaslanika u Klub Hrvata Federalnog doma naroda.

Dnevnik.ba

19. rujan 2021 06:48