StoryEditor

Kojić: Srebrenica je u RS i neće postati distrikt, Duraković se pravda za izdaju

Piše srna  /  26.01.2023., 12:35h

Srebrenica pripada Republici Srpskoj i ne može dobiti status distrikta, poručio je danas predsjednik srebreničke Organizacije obitelji zarobljenih i poginulih boraca i nestalih civila Branimir Kojić aktualnom potpredsjedniku Republike Srpske Ćamilu Durakoviću.

Nakon Durakovićeve izjave federalnim medijima da će lobirati kod domaćih i međunarodnih faktora da Srebrenica dobije poseban status, slično kao Brčko distrikt, Kojić traži sankcije za aktualnog potpredsjednika Srpske koji plaću dobija u Republici Srpskoj.

On je Durakovića nazvao "šator" političarom za koga je rekao da se svakodnevno u federalnim medijima utrkuje sa sarajevskim političarima koji će jače i više udariti po Republici Srpskoj.

Kojić je istaknuo kako Duraković veoma dobro zna da je Srebrenica u Republici Srpskoj i da će tako ostati ma koliko to smetalo njemu i njegovom prethodniku Ramizu Salkiću.

Prema njegovim riječima, jasno je da se sada Duraković "pere kod svog naroda za izdaju koju im je priredio tijekom prošlih lokalnih izbora, kao što je to u ratu učinio njegov Naser Orić koji je pobjegao 1995. godine u Tuzlu".

- Duraković neka usmjeri 2,5 milijun KM koje je dobio kao potpredsjednik Republike Srpske u razvoj Srebrenice i na taj način pomogne svima koji žive ovdje, a ne da iz Banja Luke priča ono što žele čuti Bošnjaci - naglasio je Kojić.

On je dodao da se pozivaju na povratničku populaciju misleći samo na svoj narod. "Pitam ih kako to da sam ja morao da napustim Srebrenicu 1992. godine, a u Srebrenicu sam se vratio 1996. godine i kako to da ja nisam povratnik i ne samo ja, nego svi domicilni Srbi?", upitao je Kojić.

Dnevnik.ba

20. svibanj 2024 18:12