Article_Top_970x250

"Koja je svrha uvredljivih natpisa po javnim površinama Mostara? Je li politička kampanja već počela?"

Gradski odbor HDZ-a BiH Mostar

"Koja je svrha uvredljivih natpisa po javnim površinama Mostara? Je li politička kampanja već počela?"

velj 05, 2020
dnevnik.ba
dnevnik.ba

Gradski odbor HDZ-a BiH Mostar reagirao je na uvredljive natpise na javnim površinama u Mostaru.

"Proteklih dana svjedoci smo uvredljivih natpisa na nekoliko javnih površina Grada Mostara. Vrlo je jasno da isti imaju za cilj, osim narušavanja izgleda javnih površina, vrijeđanje legitimnih predstavnika hrvatskog naroda, koji su dosad kroz svaki izborn proces dobili plebiscitarnu podršku hrvatskog naroda u Mostaru i cijeloj BiH. Ne možemo se oteti dojmu da je motiv unošenje nemira među građanstvo, usporavanje pokušaja za relaksiranje odnosa, i to sve u jeku pregovora za konačne izbore u Gradu Mostaru", priopćeno je iz GO HDZ BiH Mostar.

"Zbog svega navedenog opravdano se postavlja pitanje: Kome je ovo u interesu i koja je svrha uvredljivih natpisa po javnim površinama, te što se želi postići osim iskazivanja vlastite frustracije, nemoći ili osobne mržnje? Je li politička kampanja već počela, iako još nisu usvojene izmjene Izbornog zakona BiH? Je li ovo paradigma budućeg uređenja BiH? Gradski odbor HDZ-a BiH Mostar oštro osuđuje ovakav kao i svaki drugi oblik vrijeđanja, vandalizma i mržnje. Pozivamo policiju i nadležne službe da urade svoj posao i otkriju počinitelje", navode iz GO HDZ BiH Mostar.

Pozivaju građane Mostara da ne podliježu ovakvim manipulacijama, te da nastave zajedničkim naporima doći do rješenja za civilizacijsko pitanje grada, pitanje održavanja izbora.

Dnevnik.ba